Stalna dežurstva i gašenje manjih žarišta: Glavaš o lokalizovanju požara u Vinči

08.08.2021

14:10 >> 16:56

0

Proces gašenja na deponiji trajaće i narednih dana, jer će se raditi prevrtanje smeća uz pomoć teške mehanizacije - kaže gradski sekretar za poslove odbr

Stalna dežurstva i gašenje manjih žarišta: Glavaš o lokalizovanju požara u Vinči
Copyright Foto: Printskrin/Twitter

Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao je da je brzom akcijom Sektora za vanredne situacije u toku noći lokalizovan požar u Vinči.

– Požar je goreo na površini od pet hektara, a trenutno su uspostavljena stalna dežurstva i aktivnosti na gašenju manjih žarišta. Proces gašenja na deponiji trajaće i narednih dana, jer će se raditi prevrtanje smeća uz pomoć teške mehanizacije. Sam požar se desio na rubu deponije tako da ne postoji opasnost od budućeg širenja požara, a Grad Beograd, Sektor za vanredne situacije i Gradski zavod za javno zdravlje će i dalje pratiti situaciju na terenu – rekao je darko Glavaš.

Antonio Ahel/ATAImages

Dr Andrej Šoštarić iz Gradskog zavoda za javno zdravlje istakao je da je zagađenje vazduha bilo kratkotrajno i da koncentracije nisu bile visoke.

Pročitajte još

– Koncentracija suspendovanih čestica je u padu, oblak se razblažuje, a zagađenje je bilo kratkotrajno i koncentracije nisu bile posebno visoke. Koncentracija od 180 mikrograma bila je na nivou zagađenijeg zimskog dana i nije došlo do duge ekspozicije, odnosno izloženosti. Vetar koji je doneo oblak i dalje duva, a požar je lokalizovan jer nema više izvora. Kada se oseti dim poželjno je zatvoriti prozore i smanjiti aktivnosti na otvorenom prostoru. Stanje vazduha može se pratiti i na našem sajtu beoeko.com, gde će građani pronaći i sve trenutne preporuke – istakao je dr Andrej Šoštarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike