Ima li kraja? Deca opet vraćena iz škola zbog bombe! Dojave i u nekim institucijama i vrtićima

08.12.2023

08:52 >> 09:56

0

Autor: M.M.

Gotovo svakodnevno pojavi se informacija da je u osnovnoj ili srednjoj školi navodna bomba i svaki put se ispostavi da je u pitanju lažna dojava

Ima li kraja? Deca opet vraćena iz škola zbog bombe! Dojave i u nekim institucijama i vrtićima
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/OS Jovan Jovanovic Zmaj/Profimedia

U osnovne škole "Nikola Tesla" i "Franca Prešerna" u Rakovici i školu "Petar Petrović Njegoš" u centru Beograda  jutros su stigle dojave o postavljenim bombama. Dojave su stigle i u neke institucije, ali i u beogradske vrtiće.

Kontradiverziona ekipa je već na terenu i vrši proveru terena, a deca su evakuisana.

Ovo je samo jedna u nizu dojava u prethodnih nekoliko meseci širom Beograda, ali i Srbije.

Gotovo svakodnevno pojavi se informacija da je u osnovnoj ili srednjoj školi navodna bomba i svaki put se ispostavi da je u pitanju lažna dojava.

Foto: RINA
 

 

U OŠ "Duško Radović" na Novom Beogradu deca već nedeljama preskaču nastavu, a kako nam je rekla jedna mama, sve češće se dešava da je ćerka pozove da dođe po nju jer je nastava otkazana.

Postavlja se pitanje ko i zašto konstantno javlja da su postavljene eksplozivne naprave i kako će gotovo svakodnevna evakuacija dece iz škola širom Srbije uticati na njihov uspeh.

Pre dva dana je u Novom Pazaru policija uspela da identifikuje dvoje maloletnika (12 i 13 godina) za koje se sumnja da su slali lažne dojave o postavljenim bombama u nekoliko osnovnih škola, ali za većinu dosadašnjih dojava krivac nije pronađen.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike