Vrtići u Beogradu spremni za septembar: Da li će biti uvedene nove mere?

11.08.2021

18:55 >> 18:59

0

Autor: J. V.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak se danas sastao sa direktorima 17 prestoničkih ustanova

Vrtići u Beogradu spremni za septembar: Da li će biti uvedene nove mere?
Foto: Pixabay (Ilustracija)

Vrtići će spremno dočekati početak nove radne godine u septembru i novoupisane mališane nakon završenog ovogodišnjeg konkursa, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On se danas u Gradskoj upravi sastao sa direktorima 17 beogradskih predškolskih ustanova, sa kojima je razgovarao o svim merama i načinu rada vrtića od septembra kada se očekuje povratak mališana u vrtiće u većem broju nakom letnjeg raspusta i godišnjih odmora, preneo je Beoinfo.

Pročitajte još:

– Sve mere će se apsolutno poštovati kao i do sada. Predškolske ustanove su pokazale svu ozbiljnost i profesionalnost u radu tokom protekle radne godine kada se radilo u uslovima nezabeleženim do sada. Tako će se nastaviti i od septembra, nema mesta propustimo – rekao je Gak posle sastanka.

On je istakao da tokom prošle radne godine nijedan slučaj zaraze u vrtićima nije izmakao kontroli, pre svega zbog pravovremenih reakcija zaposlenih i dobre saradnje svih institucija.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

– Svi beogradski vrtići su imali dovoljno zaštitne opreme u svakom trenutku, tako će biti i ubuduće. Svaka mera Gradskog zavoda za javno zdravlje i Ministarstva se sprovodi dosledno i to je jedini način da sačuvamo vrtiće od širenja virusa – rekao je Gak.

Zaključio je da nikakvih novih mera u vrtićima za sada nema i da sva pravila koja su se primenjivala u funkcionisanju vrtića ostaju na snazi dok god za tim ima potrebe.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti