Pet porodica iz Vidovdanske ulice dobilo novčanu pomoć

12.08.2021

07:45

0

Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastoji da pruži podršku i pomoć svim građanima Beograda koji se nalaze u stanju potrebe - rekla je Stanisavljevićeva

Pet porodica iz Vidovdanske ulice dobilo novčanu pomoć
Copyright Zoričina soba koja "visi" je u crvenoj zoni, 24sedam/Katarina Mihajlović

Po odluci Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu na račune pet raseljenih porodica iz Vidovdanske ulice, uplaćeno je po 300.000 dinara.

– Rešenja o isplati, koja je izvršena juče, izradilo je Odeljenje Vračar Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle – izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

24sedam/Katarina Mihajlović

Istakla je da Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastoji da pruži podršku i pomoć svim građanima Beograda koji se nalaze u stanju potrebe, kako bi prevazišli izazovne situacije u kojima se nalaze, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gradska sekretarka je napomenula da je na sastanku sa stanarima iz Vidovdanske ulice, koji je održao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, stanarima obećana podrška od strane grada u cilju hitnog zbrinjavanja porodica i kao i podrška u vidu obezbeđivanja interventne novčane pomoći, što je i ispunjeno.

Pročitajte još

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula zbog gradilišta koje se pored nje nalazi, a povređenih nije bilo.

Stanari zgrade su evakuisani, a na sastanku koji su imali sa zamenikom gradonačelnika rečeno je da će Grad Beograd srušiti zgradu u Vidovdanskoj ulici i izgraditi novu u roku od godinu dana na istom mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike