Užas u osnovnoj školi na Novom Beogradu: Montirali eksplicitne slike nastavnice i vršnjakinja!

20.11.2023

22:16

1

Škola je odmah reagovala i epilog ove priče bio je disciplinski postupak

Užas u osnovnoj školi na Novom Beogradu: Montirali eksplicitne slike nastavnice i vršnjakinja!
Đaci - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Grupa dečaka starijih razreda OŠ "Ivan Gundulić" na Novom Beogradu zloupotrebila je fotografije jedne nastavnice i svojih vršnjakinja i napravila neprimerene fotomontaže.

- Oni su lice svoje nastavnice i drugarica montirali na pornografske fotografije - požalio se jedan roditelj, koji pita kako će se kazniti deca jer je "nastavnica doživela veliku neprijatnost".

Škola je, međutim, odmah reagovala i epilog ove priče je bio disciplinski postupak. Učenici su priznali šta su učinili i kažnjeni su dvojkom iz vladanja kod nastavničkog veća, rekao je za "Telegraf" direktor Ivan Ćirić.

- Disciplinski postupak je završen prošle nedelje. Učenici snose odgovornost, a roditelji su upoznati. Rok za žalbu je 8 dana i videćemo da li će se neko od roditelja požaliti na mere - rekao je direktor.

Profimedia
 

Škola reagovala u skladu po svim pravilima

- Ispoštovan je kompletan disciplinski postupak. Razgovaralo se sa roditeljima, sa decom, sa oštećenima, upoznato je Nastavničko veće i sve institucije koje se u takvim situacijama obaveštavaju - objašnjava direktor Ćirić.

Među tim institucijama su, kazao je direktor, policija, javni pravobranilac i javni tužilac. Kako je reč o deci, nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, pa je čitav slučaj završen na nivou škole, u skladu sa zakonom.

- Sprečili smo dalje širenje materijala i on je obrisan. Deca su priznala grešku, roditelji takođe, svi su bili svesni šta je i kako urađeno - dodaje direktor.

Pošto se sve dogodilo van škole, u slobodno vreme učenika, direktor apeluje na roditelje da povedu računa o tome kojim sadržajima deca pristupaju na internetu.

Osim dvojke iz vladanja, nad učenicima će biti sprovedene i vaspitno-disciplinske mere — pojačan rad sa razrednim starešinom, psihologom i pedagogom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike