Incident na liniji 46 i dalje pod znakom pitanja: Ako je izbacio putnika sa psom, vozač će biti kažnjen

16.08.2021

07:09 >> 08:55

0

O ovom događaju javnost je obaveštena posredstvom instagram-profila Moj Beograd

Incident na liniji 46 i dalje pod znakom pitanja: Ako je izbacio putnika sa psom, vozač će biti kažnjen
Copyright M.M./ATAImages

Vest da je u nedelju, 8. avgusta, vozač na liniji 46 nasilno izbacio putnika sa psom, usled čega je on pao na pločnik i povredio se, iznenadila je mnoge Beograđane, a kako za 24sedam ističu u Sekretarijatu za javni prevoz, još uvek se ispituje da li je zaista, i pod kojim okolnostima, došlo do incidenta u vozilu koje drži Konzorcijum privatnih prevoznika.

O ovom događaju javnost je obaveštena posredstvom instagram-profila “Moj Beograd”, a osoba koja je to postavila uz poruku je navela i da je zabeležila registarsku oznaku i garažni broj vozila.

Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Kako su za 24sedam rekli u Sekretarijatu za javni prevoz, oni su izveštajem Konzorcijuma privatnih prevoznika obavešteni o tome šta se dogodilo na liniji 46.

– Obavešteni smo da se navedenog dana u vozilu linije 46 nalazio putnik sa psom koji je sve vreme režao i lajao, da je jedna od putnica na stajalištu “Bačvanska” prijavila vozaču da se u vozilu nalazi putnik sa psom bez korpe koji ugrožava druge putnike, da se vozač nakon prijave putnice obratio N. N. putniku sa psom s molbom da napusti vozilo jer pas nema transporter, nema korpu, i time dovodi u opasnost druge putnike, da je isti napustio vozilo tek nakon jasnog i ponovnog upozorenja vozača da će pozvati policiju i da između vozača vozila i putnika sa psom prilikom napuštanja vozila nije bilo fizičkog kontakta – kažu naši sagovornici.

M.M./ATAImages

Oni za 24sedam zaključuju da Sekretarijat ne raspolaže saznanjem da li se u konkretnom slučaju radi o putniku koji ima status oštećenog i da li je isto lice u odnosu na iznete navode podnelo zahtev za redovnu zaštitu svojih prava pred nadležnim sudskim organima.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj je prijavljen nadležnima, a ukoliko se u toku istrage utvrdi da je šofer sporne linije zaista izbacio putnika iz vozila, on će biti propisno kažnjen zbog prekoračenja ovlašćenja koja ima.

Šta je dozvoljeno, a šta ne da se unese u prevoz

ATA Images/Pixabay

Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu predviđeno je da putnik može u vozilo da unese ručni prtljag, dečja i invalidska kolica, lovačku ili sportsku opremu (pušku u futroli bez naboja, skije, pribor za ribolov i slično) i drugi prtljag koji svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.

Pročitajte još

Putnik može uneti i psa visine do 40 centimetara mereno u visini grebena, kao i mačku, i to u posebnom transporteru prilagođenom vrsti i veličini psa ili mačke, i to samo od devet do 13 časova i 18 do 24 časa. Transporter može biti sanduk, kutija, kavez ili bilo koja druga čvrsta konstrukcija za transport životinja u vozilu primerena vrsti životinje.

Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja u javnom prevozu predviđeno je da šofer ima pravo da ne dozvoli ulazak u vozilo osobi koja je vidljivo pod uticajem alkohola ili psihoaktivnih supstanci, osobi oboleloj od zarazne bolesti, detetu do šest godina starosti ako nije u pratnji odrasle osobe, i ima pravo da ne dozvoli ulazak osobi koja unosi u vozilo prtljag, stvari i životinje suprotno Odluci o javnom linijskom prevozu, osim specijalno dresiranih pasa vodiča slepih lica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike