Iskoristite priliku - besplatni lekarski pregledi na Trgu republike! Pogledajte i spisak po danima

23.10.2023

13:51

0

Autor: J. S. J.

Stanovnici opštine Stari grad i svi žitelji prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12 do 18 časova, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja „Stari grad“

Iskoristite priliku - besplatni lekarski pregledi na Trgu republike! Pogledajte i spisak po danima
Copyright Profimedia

Već izvesno vreme po Srbiji se organizuju besplatni pregledi za građane u okviru projekta "Kućica zdravlja."

Sada ce stanovnici opštine Stari grad u Beogradu moći da besplatno i bez zakazivanja provere svoje zdravlj4e. To će moći da učine od sutra na Trgu republike.

-Starograđani i svi žitelji naše prestonice imaju prilike da svakog dana, od 12 do 18 časova, obave preventivne preglede kod lekara Doma zdravlja „Stari grad“, u narednih nedelju dana dana, od 24. oktobra do 30. oktobra - stoji u saopštenu i dodaje se da je "Kućica zdravlja" samo jedan od zajedničkih projekata i potvrda odlične i sistemske saradnje ove opštine, Saveta za zdravlje i DZ „Stari grad“.

-Pozivamo sugrađane da iskoristite mogućnost i da bez čekanja obave besplatne zdravstvene preglede u Kućici zdravlja. Kako bi što veći broj građana efikasno obavio preglede ili dobio koristan medicinski savet, pripremili smo tematski program pregleda predviđen za svaki od narednih sedam dana", dodao je predsednik Gradske opštine Stari grad, Radoslav Marjanović.

Pogledajte program.

Promo
 

 

Direktorka DZ „Stari grad” dr mr Vesna Knjeginjić je izjavila da će lekari od sutra pa do 30.oktobra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice.

-Svaki od sedam dana je posvećen različitom tipu preventivnih pregleda. Utorak, petak i ponedeljak su dani za seniore, sreda je rezervisana za oftamološke preglede, četvrtak je posvećen ženskom zdravlju, a petak za subota preglede. Drugi dan vikenda, nedelja je Dan za srce, za merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi, EKG, pregled interniste i ultra zvuk štitne žlezde.

Više informacija o besplatnim preventivnim pregledima možete pogledati na internet stranici opštine.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike