Dečja nedelja na Zvezdari: Prvi dan je posvećen pobednicima raznih takmičenja

04.10.2023

14:28

0

Autor: M.M.

Organizovan je prigodan umetnički program u kome su nastupili najbolji recitatori, mladi pesnici, solo pevači i dueti iz zvezdarskih osnovnih i srednjih škola

Dečja nedelja na Zvezdari: Prvi dan je posvećen pobednicima raznih takmičenja
Ilustracija - Copyright Freepik

Obeležavanje Dečje nedelje na Zvezdari, koje svake godine organizuju Opština i Prijatelji dece Zvezdare, je samo jedan od događaja koji je posvećen deci sa Zvezdare

U okviru programa obeležavanja Dečje nedelje na Zvezdari i ove godine se tokom cele nedelje odvija niz zanimljivih programa za decu i mlade.

Prvi dan je bio posvećen pobednicima takmičenja, osvajačima nagrada na gradskim i republičkim takmičenjima, najboljima među najboljima u protekloj školskoj godini.

U svečanoj sali Gradske opštine Zvezdara održan je prigodan umetnički program u kome su nastupili najbolji recitatori, mladi pesnici, solo pevači i dueti iz zvezdarskih osnovnih i srednjih škola.

pixabay/07berlin
 

"Veliko srce dece Srbije" 

Dečju nedelju na Zvezdari je otvorio predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić koji je pozdravio decu, čestitao im na dosadašnjim uspesima i rekao da mu pričinjava zadovoljstvo što ima priliku da lično čestita osvajačima nagrada na gradskim i repubičkim takmičenjima.

- Obeležavanje Dečje nedelje na Zvezdari, koje svake godine organizuju Opština i Prijatelji dece Zvezdare, je samo jedan od događaja koji je posvećen deci sa Zvezdare, a kojim želimo da pokažemo da su nam jako važni jer su oni naša budućnost. To je i prilika da još jednom pokažemo da poštujemo napore koje su uložili da ostvare najbolje rezultate na gradskim i republičkim takmičenjima - rekao je Jeremić i osvajačima, njihovim nastavnicima i roditeljima poželeo puno novih uspeha.

Tijana Janković, predsednica Prijatelja dece Zvezdare, je u svom nadahnutom obraćanju podsetila da je slogan ovogodišnje Dečje nedelje - "Veliko srce dece Srbije" i da deca imaju najveće srce, koje kuca najplemenitije, najuzbudljivije i najčistije.

Nakon umetničkog programa dodeljene su diplome i nagrade za više od 20 učenika osnovnih i srednjih škola.

Program Dečje nedelje se nastavlja u istoj svečanoj atmosferi – u sredu, 4. oktobra u 12 sati u Muzičkoj školi "Vladimir Đorđević" biće održana već tradicionalna muzička radionica za predškolce i osnovce "Muzički zagrljaj". Radionicu "Hajde da sviramo zajedno" je osmislila i vodiće je Radmila Knežević, profesorka violončela.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike