Sutra se nastavlja borba protiv malih napasti: Evo koje su lokacije u pitanju

06.09.2023

16:20

0

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane omoguće nesmetan rad

Sutra se nastavlja borba protiv malih napasti: Evo koje su lokacije u pitanju
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavljaju akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

U četvrtak, 7. septembra, od 20 časova do ponoći, ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP-a „Gradska čistoća” vršiće tretman suzbijanja komaraca na sledećim lokacijama: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Dunavac, Besni Fok, Preliv, Vrbovski, Padinska skela – zatvor, Avala, Pinosava, Beli potok i Zuce.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od sedam do 22 časa i subotom od osam do 14 časova.

Iz „Čistoće” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike