Drugačiji tretman vakcinisanih i nevakcinisanih: Evo na šta tačno misli gradonačelnik Beograda

22.08.2021

21:10 >> 20:48

0

Navodi da se, prema poslednjim podacima, povećava broj pregleda, pa je prošle nedelje prosečno bilo oko 1.200 prvih pregleda, a kontrolnih oko 600

Drugačiji tretman vakcinisanih i nevakcinisanih: Evo na šta tačno misli gradonačelnik Beograda
Copyright Zoran Radojičić, Antonio Ahel/ATAImages

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ocenio je da se mora napraviti razlika u tretmanu između vakcinisanih i nevakcinisanih jer između njih “postoji značajna podela”.

– Moramo napraviti razliku u tretmanu između jednih i drugih. U Beogradu će i dalje biti značajnih dešavanja i moramo voditi računa o sprovođenju mera. Vrlo je važno naglasiti da će biti više događanja u zatvorenom prostoru i to je razlog više da budemo obazrivi.

On je istakao da se procedura ulaska na taj festival, koja uključuje negativan test ili dokaz o vakcinaciji, poštuje i olakšava situaciju.

Plaše ga, napominje, hladniji dani i zatvoreni prostor.

– Događaji koji se budu odvijali u zatvorenom prostoru povećavaju rizike da se infekcija širi. Moraćemo više u tim trenucima da insistiramo na sprovođenju mera, nošenju maske, na distanci. Na taj način ćemo, nadam se, pandemiju držati pod kontrolom – kaže Radojičić za RTS.

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Navodi da se, prema poslednjim podacima, povećava broj pregleda, pa je prošle nedelje prosečno bilo oko 1.200 prvih pregleda, a kontrolnih oko 600.

U Beogradu je, kako dodaje, prvu dozu vakcine primilo 56 odsto punoletnih, a 54 odsto je vakcinisano sa obe doze.

– Juče je bilo oko 1.700 ljudi koji su dobili treću dozu. Postoji interesovanje u tom segmentu. Definitivno nemamo drugog načina da se izborimo sa pandemijom nego da skrenemo pažnju ljudima koji se nisu vakcinisali – da se moraju vakcinisati – poručio je gradonačelnik.

Pročitajte još:

Zaključuje da je mnogo bolje da to urade zato što žele, umesto zbog straha i posledica koje budu videli u okolini.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike