Obuhvat uništavanja ambrozije u Beogradu 30 odsto veći

26.08.2021

10:03 >> 09:53

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradonačelnik Zoran Radojičić je istakao da je neophodno da na rešavanju tog problema zajednički više rade i pojedinci i Grad i opštine

Obuhvat uništavanja ambrozije u Beogradu 30 odsto veći
Copyright Ambrozija, Foto: Profimedia

Obuhvat monitoringa i uništavanja ambrozije na teritoriji Beograda ove godine je za 30 odsto veći u odnosu na prošlu, rekao je danas gradonacelnik Zoran Radojičić, ističući da je neophodno da na rešavanju tog problema zajednički više rade i pojedinci i Grad i opštine.

Radojičić je, nakon obilaska radova na predškolskoj ustanovi u delu opštine Vračar, rekao da postoji desetogodišnja strategija, ali da je, kaže, ambrozija takav korov da se rezultati sporo vide, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Na pitanje da li se kažnjavaju građani koji na privatnim parcelama ne uništavaju ambroziju, Radojičić navodi da postoji čitav niz zakonskih procedura, ali i da je kazna relativno mala, pa se nekima više isplati da je plate.

– Za rešavanje tog problema potreban je sveobuhvatni rad svih nas zajedno, postoje procedure, ali treba voditi računa da se kaznena politika učini takvom da se ljudi koji ne poštuju tu preporuku ili obavezu, drastičnije kažnjavaju – rekao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike