Proširuje se istraga za rušenje zgrade na Vračaru: Danas saslušan izvođač radova

26.08.2021

14:11

0

Autor: Jovana Vrećo

Nakon njegovog saslušanja i pribavljanja određene dokumentacije, tužilaštvo je najavilo da će proširiti postupak na još dve osobe

Proširuje se istraga za rušenje zgrade na Vračaru: Danas saslušan izvođač radova
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Četvorica odgovornih za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula došla su danas po pozivu u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, ali je samo jedan od njih, izvođač radova D.R. saslušan.

Pročitajte još:

Nakon njegovog saslušanja i pribavljanja određene dokumentacije, tužilaštvo je najavilo da će proširiti postupak na još dve osobe.

– Biće dat nalog policiji da se izvrše dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Investitor radova B.S, kao i još dva izvođača radova M.R. i G.M. nisu danas ispitani jer nisu imali prisustne advokate, pa je njihovo salsušanje odloženo za sledeći petak, 2. septembar.

24sedam/LJ.S.

Oni se terete za krivično – teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je obavezna odbrana uz advokata.

U daljem toku postupka tužilaštvo najavljuje da će naložiti gradevinsko-tehnicko veštačenje, da će ispitati oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka.

Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.
Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike