Beograđani pohrlili na bazene: Na "Olimpu" najviše kupača u besplatnim terminima, ali ne zaostaju ni noćni

15.07.2023

09:53

0

Kupališna sezona na "Olimpu" je otvorena 19. juna

Beograđani pohrlili na bazene: Na "Olimpu" najviše kupača u besplatnim terminima, ali ne zaostaju ni noćni
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Upravnik bazena Sportskog centra "Olimp" Boško Popović rekao je danas da je posećenost bazena tokom prve polovine jula bila velika zbog visokih temperatura i dodao da deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta najviše koriste besplatan termin, uz propusnice koje izdaje opština.

Popović je za Tanjug podsetio da je kupališna sezona na bazenima "Olimp" otvorena 19. juna, navodeći da je u tom periodu posećenost bila manja zbog promenjivog vremena.

On je rekao da je za Beograđane ulaz na bazene besplatan u terminima od 12 do 19 sati i da je potrebno da ponesu propusnicu koju izdaje opština.

Tanjug/Zoran Žestić
 

Kada je reč o jutarnjem terminu, on počinje od šest traje do 9.30 sati, a postoji i noćni termin od 21 sat do 24 sata.

Popović navodi da u jutarnjem terminu bazene najviše posećuju ljudi koji su zaposleni, jer im taj period dana najviše odgovara, dok besplatan termin od 12.00 sati najčešće koriste deca školskog uzrasta, a večernji termin svi uzrasti.

- Raspolažemo sa četiri bazena - bebi bazen dubine 0,60 centimetara, rekreativni bazen, bazen atrakcije koji ima masažere i prskalice i vaterpolo bazen dubine dva metra - rekao je Popović.

Popović je dodao da je pored spasilačke službe na bazenima prisutna lekarska služba, kao i služba koja je zadužena da održava higijenu, čiji broj varira od broja posetilaca.

Tanjug/Zoran Žestić
 

- Imamo i službu obezbeđenja, blagajnu, garderobu. Tu je oko 20-25 angažovano za rad u zavisnosti od broja posetilaca - naveo je on.

Na pitanje kakvog je kvaliteta voda na bazenima i koliko se često kontroliše, Popović je objasnio da je za kontrolu vode nadležan Gradski zavod za javno zdravlje Grada Beograda i da su dosadašnji rezultati pokazali da je voda čista.

- Uzorci se uzimaju svakog petka, do sada su svi rezultati pokazali da je voda besprekorno čista - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike