Bahatom investitoru inspekcija stavila rampu po četvrti put

14.10.2020

11:11 >> 11:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Bahatom investitoru inspekcija stavila rampu po četvrti put
Copyright Pixabay/annawaldl

Građevinska inspekcija je po četvrti put zatvorila ilegalno gradilište na uglu Cerske i Jadranske ulice na Vračaru, jer investitor nije imao dozvolu za nadogradnju četiri sprata.

Prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je investitor nastavio sa izvođenjem radova nakon naložene obustave i zatvaranja gradilišta, te da su oznake ponovo postavljene. Kako kažu iz Sekreterijata za inspekcijske poslove, njihove ekipe će stalno pratiti dalja dešavanja, a nadzor je i dalje u toku, jer se gradi mimo građevinske dozvole.

Podsetimo, Sekreterijat za urbanizam i građevinske poslove je 19. novembra 2019. izdao dozvolu za izgradnju ugaonog, dvostrano uzidanog stambenog objekta, propisane spratnosti (suteren, prizemlje, pet spratova, i uvučeni sprat). Pored toga, investitor je nadogradio još četiri sprata.

Protiv njega je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava za bespravnu gradnju, kao i za povredu službenog znaka i pečata, s obzirom da je investitor nastavio izvođenje radova nakon naložene obustave.

Na investitora su se žalili i stanari Cerske, Jadranske, Šumatovačke i Đerdapske ulice, koji su najavili protest ukoliko mu se ne stane na put.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike