Prestonica dobija Krajišku kuću: Beograd i Banjaluka potpisuju povelju o bratimljenju

14.10.2020

12:17 >> 11:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Prestonica dobija Krajišku kuću: Beograd i Banjaluka potpisuju povelju o bratimljenju
Copyright Facebook/ Goran Vesić

U prestonici Srbije biće otvorena Krajiška kuća, a Beograd i Banjaluka će u oktobru potpisati povelju o bratimljenju, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon jučerašnjeg sastanka održanog u glavnom gradu Republike Srpske na kojem je prisustvovao i prvi čovek tog grada Igor Radojičić.

– Pobratimili smo se sa 30 gradova u svetu, a u to odabrano društvo ući će i Banjaluka – kazao je Vesić i dodao je da formalni razlog dolaska beogradske delegacije u RS biciklistička trka Beograd – Banjaluka, koju finansiraju oba grada.

У ОКТОБРУ ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ БЕОГРАДА И БАЊАЛУКЕ Делегација Београда налази се у дводневној посети Бањалуци. Данас…

Posted by Горан Весић on Понедељак, 07. септембар 2020.

On je naglasio da će Krajiška kuća predstavljati mesto gde će proizvođači hrane moći da prodaju svoje đakonije i da ih pokažu u Beogradu. Gradonačelnik Banjaluke je kazao da gradovi sarađuju u svim oblastima i da su građani povezani mnogostrukim vezama.

– Zahvaljujem na predlogu da konačno formalizujemo naše odnose i biće nam izuzetno zadovoljstvo da u narednom mesecu ratifikujemo sporazum o bratimljenju – rekao je Radojičić.
Tokom jučerašnje posete, Vesić je iskoristio priliku da srpskom članu Predsedništva BiH, Miloradu Dodiku, u ime Beograda, pokloni sliku beogradskog slikara Nebojše Đuranovića “Spomenik Karađorđu”.

Данас сам се у Бањалуци састао са српским чланом Председништва Милорадом Додиком. У име Града Београда поклонио сам ми…

Posted by Горан Весић on Понедељак, 07. септембар 2020.

– Sliku sam mu poklonio u znak zahvalnosti za sve što čini za opstanak i razvoj Republike Srpske, kao i za srpski narod gde god živeo – dodao je Vesić na svom Fejsbuku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike