Meleskinja poreklom iz Libije doživela neprijatnost u beogradskom butiku: "Rekli su mi da sam Romkinja, da lažem..."

20.06.2023

14:47

0

Ona je ovo negativno iskustvo podelila na Fejsbuku u kom je opisala detalje

Meleskinja poreklom iz Libije doživela neprijatnost u beogradskom butiku: "Rekli su mi da sam Romkinja, da lažem..."
Copyright Facebook/Printscreen/Јасмина Ел-Абд Васиљевић

Voditejka Jasmina El-Abd Vasiljević, doživela je neprijatnost u beogradskom butiku kada ju je, kako ona tvrdi, prodavačica vređala na rasnoj osnovi.

Ona je ovo negativno iskustvo podelila na Fejsbuku u kom je opisala detalje.

Njen post prenosimo u celosti:

- Razmišljala sam da li da objavim ovaj post i odlučila sam da neću da ćutim zato što su me izvređale radnice butika, da sam ciganka. Nije sramota biti Rom, već komentarisanje i selekcija ljudi po nacionalnoj osnovi je vređanje. Danas sam otišla da kupim haljinu u "Butik13". Haljina mi treba za snimanje reportaže. Ulazim u butik u kome sam stalno kupovala garderobu za snimanja. Pitam ženu koja radi u butiku da li mogu da slikam haljinu, kaže mi da ne mogu, da je zabranjeno slikanje. Ja, poštujuci njen odgovor, kazem ok. Onda me ona pita zašto mi treba da slikam, na šta joj odgovoram da imam snimanje u subotu i da želim da pošaljem producentu da mi potvrdi da li model i boja odgovaraju za tu namenu. Onda sledeće pitanje mi postavlja za koju emisiju, ja joj odgovaram i ona meni drčno i bezobrzno kaže "mi vas nemamo u registru". Gospođo, kod vas sam uvek kupovala garderobu, nikada nam niste bili sponzori, uvek sam plaćala u kešu. To nema veze nemamo vas u našem registru, i ja vas nikad nisam videla u našim modelima. Ja onako već besna, ali i dalje fina pokazujem joj moje slike sa snimanja u njihovim modelima.

Facebook/Printscreen/Јасмина Ел-Абд Васиљевић
 

- Ona mi odgovara - to ste kupili u drugom našem butiku. Ja znam da sam kupovala baš u ovom butiku, i svi vaši butici imaju iste modele, i nemojte Vi meni da govorite da bolje znate od mene. Krećem da izlazim iz butika, njena koleginica, koja je stajala pored mene, obraća se svojoj koleginici koja je komunicirala sa mnom, i govori joj "ma, lepo sam ti rekla, vidis da je Ciganka i da laže, folira se da je voditelj, svi pokušavaju na istu foru". Ja onako šokirana, ne želeći da pravim bilo kakav problem pred drugim kupicima izlazim iz butika i ne verujem šta sam doživela. Taj isti butik je sponzor mnogim emisijama, imaju jako lepu garderobu ali nikad više kod njih ništa kupiti neću. Emisije koje sam radila u njihovim modelima nisu bile ni rijaliti, ni snimanje na vašarima. Snimala sam emisju "Turistički magazin", u kojoj su mi gosti bili ambasadori, direktori, gradonačelnici gradova Srbije. Voditelj sam bila dodele Zlatne Amfore za najbolje u turizmu za 2021. godinu, i tada sam nosila modele "Butika13". Gospođo, ovde ću javno da napišem, ako niste znali ja nisam Romkinja, ja sam meleskinja, otac mi je Libanac, i ponosna sam na moje poreklo. I da jesam Romkinja, pa šta? Nije sramota. Sutra ću da nadjem ko im je šef, i da objasnim da su radnice u tom butiku nekulturne - napisala je ona u objavi na Fejsbuku.

Druga strana nije se oglasila o ovom događaju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike