Počela sednica Skupštine grada Beograda, odbornici o rebalansu

20.06.2023

10:42

0

Počela sednica Skupštine grada Beograda, odbornici o rebalansu
Skupština grada Beograda - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Odbornici Skupštine grada Beograda počeli su danas sednicu na kojoj će između ostalog, razmatratri i predlog za izmenu Odluke o gradskom budžetu za ovu godinu.


Na dnevnom redu je i Predlog odluke o dodeli besplatnih udžbenika za učenike javnih osnovnih i srednjih škola u Beogradu, za narednu školsku godinu. 

Pored ostalog, odbornici će razmatrati i Predlog odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda. 

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će gradski budžet rebalansom biti uvećan za 2,4 odsto u odnosu na budžet koji je usvojen u decembru prošle godine. 

On je ranije za Tanjug rekao da će od 1. septembra biti besplatni vrtići za svu decu u Beogradu i besplatni udžbenici za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda. 
       
Pred odbornicima će se danas naći i predlozi više odluka koje se odnose na javni gradski prevoz, a Nikodijević je rekao da će postupno, do septembra 2025. biti izbacivani iz upotrebe autobusi stariji od 10 godina. 
       
 Takođe, kako je dodao, tom odlukom se definiše da u letnjem periodu počev od 1. jula zaključno sa 31. avgustom, svi autobusi kojima se obavlja linijski prevoz moraju imati ugrađen sistem za rashlađivanje (klima uređaj).
        
 Odbornici će razmatrati program poslovanja Javnih preduzeća, zatim informacije o potrebi zaduživanja JKP-a „Beogradski vodovod i kanalizacija” uzimanjem kredita kod EBRD radi realizacije investicija vezanih za rekonstrukciju pogona za preradu vode „Jezero” i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona „Makiš” i preradu mulja.
        
Odbornici će, pored ostalog, razmatrati i predloge izmena planova detaljne regulacije kao i Predlog odluke o podizanju spomenika Tomi Zdravkoviću. 
Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike