Manifestacija Dan bez auta u Beogradu: U subotu će saobraćaj biti zatvoren od Terazija do Slavije

19.10.2020

11:23 >> 08:44

0

Autor: M. I.

Program u subotu počinje u 9 sati, kada će biti postavljen i besplatan bicikistički servis, koji će građanima biti na usluzi do 12 sati

Manifestacija Dan bez auta u Beogradu: U subotu će saobraćaj biti zatvoren od Terazija do Slavije
Copyright

U subotu, 19. septembra, Grad Beograd u okviru Evropske nedelje mobilnosti obeležiće Dan bez auta, kada se oslobađa kolovoz od putničkog saobraćaja i ustupa se pešacima i biciklistima na korišćenje.

Za potrebe održavanja ovog događaja, za saobraćaj će biti zatvoren potez od Terazija do Trga Slavija, saopštio je Beoinfo.

Program u subotu počinje u 9 sati, kada će biti postavljen i besplatan bicikistički servis, koji će građanima biti na usluzi do 12 sati.

Od 9.30 zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u trci guralica, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, koja počinje u 10 sati.

Takmičenje dece po grupama i proglašenje najuspešnijih trajaće od 10 do 11 sati.

Za decu od 5 do 10 godina dečiji atelje „Zona umetnosti” organizuje likovne radionice o održivoj urbanoj mobilnosti i ekologiji, a kontakt za prijavu dece je i mejl [email protected]

U okviru Dana bez auta, građani će imati priliku da pogledaju izložbu Ujedinjenih nacija za razvoj Srbije pod nazivom „Climate Smart Solar Mobility” i da učestvuju u radionicama koje organizuju Čep za Hendikep i Karitas Srbije i Agencija za bezbednost u saobraćaju Srbije.

Na događaju biće prezentovana aplikacija „Info za sve”, koja je namenjena osobama sa invaliditetom i pruža im servisne informacija o javnom gradskom prevozu i komunalnim uslugama.

Zbog epidemije virusa Kovid-19, svi događaji u vezi sa Evropskom nedeljom mobilnosti se organizuju na otvorenom.

Mole se građani koji će prisustvovati događaju da nose zaštitne maske, održavaju distancu i pridržavaju se svih mera koje je propisao i preporučio Krizni štab Vlade RS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike