Gradnja Nacionalnog stadiona počinje naredne godine

19.10.2020

11:41 >> 09:10

0

Predviđeno je da Nacionalni stadion ima kapacitet 55 hiljada mesta, te će tako postati najveći stadion u našoj zemlji

Gradnja Nacionalnog stadiona počinje naredne godine
Copyright Promo/Ministarstvo finansija

Priča o izgradnji Nacionalnog stadiona pokrenuta je još 2013. godine, kada je postojala ideja da se sa takvim modernim objektom Srbija uključi u trku za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine. Međutim, ubrzo nakon toga ideja je pala u vodu, da bi projekat aktualizovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavivši početak gradnje od naredne godine.

Lokacija izgradnje stadiona je Surčin, i on bi trebalo da se nalazi blizu auto-puta Miloš Veliki i blizu izlaza sa auto-puta Beograd – Surčin.

Promo/Ministarstvo finansija

Prema do sada poznatim informacijama, predviđeno je da Nacionalni stadion ima kapacitet 55 hiljada mesta, te će tako postati najveći stadion u našoj zemlji, veći i od stadiona “Rajko Mitić” koji ima kapacitet od 53 hiljade mesta.

Kako je najavio predsednik Vučić, njegova unutrašnja strana biće izgrađena od drveta, a spolja će se nalaziti čelična konstrukcija.

Dodao je da stadion “neće biti nimalo jeftin”, kao i da je on  danas “nasušna potreba”.

– Promenile su se potrebe. Ljudi idu na stadione da uživaju sa porodicama, da im bude lepše na stadionu – istakao je predsednik.

Takođe, ministar finansija Siniša Mali ranije izjavio da je u budžetu za 2020. opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona.

U avgustu je, potom Urbanistički zavod Beograda raspisao javnu nabavku za izradu geodetske i geološke podloge za potrebe Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu. Ugovor, vredan 2,59 miliona dinara zaključen je sa Rudarskim institutom u Beogradu i podizvođačem, beogradskom kompanijom Geobest, koja treba da bude angažovana za poslove geomehaničkog istražnog bušenja.

Promo/Ministarstvo finansija

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike