"Parkiraj i bicikliraj": Građani do oktobra mogu besplatno da iznajme bicikle na pet lokacija u Beogradu

24.04.2023

10:42

0

Najveći broj bicikala na raspolaganju je na izletištu Ada Ciganlija, na kome celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara

"Parkiraj i bicikliraj": Građani do oktobra mogu besplatno da iznajme bicikle na pet lokacija u Beogradu
"Parkiraj i bicikliraj" - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Na parkiralištima JKP "Parking servis" u toku je 12. sezona akcije "Parkiraj i bicikliraj" u okviru koje je svim korisnicima parkirališta omogućeno da besplatno iznajme bicikle sve do jeseni.

Dragana Brdar iz JKP "Parking servis" kaže da je za 12 godina skoro 260.000 korisnika je besplatno vozilo bicikle voznog parka JKP "Parking servis", a da će od ove sezone to zavisiti i od vremenskih prilika.

- Naši sugrađani mogu da besplatno iznajme bicikle na našim parkiralištima i u garažama. Reč je o parkiralištima "Ada Ciganlija" i "Milan Gale Muškatirović ", kao i o garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac" i "Masarikova". Sama akcija funkcioniše da bilo ko ko dođe i parkira svoj automobil na nekim od naših objekata može iznajmiti čak četiri bicikla po ceni parkinga jednog automobila - rekla je Brdar.

Prema njenim rečima najveći broj bicikala na raspolaganju je na izletištu Ada Ciganlija, na kome celodnevno parkiranje košta samo 150 dinara.

- Ove godine u poslednjih desetak dana, od kada je krenula nova sezona, oko tri hiljade korisnika je iznajmilo bicikle. Ove godine imamo 400 bicikala za odrasle i 115 bicikala za decu. Osim klasičnih bicikala, za vožnju po asfaltu, vozači sada mogu na besplatno korišćenje preuzeti i neki od pet novih bicikala, takozvanog Feti modela, sa debelim gumama, za vožnju po zahtevnijim terenima, kao što su podloge od peska i šljunka - rekla je Brdar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike