Odgovor RGZ-a povodom teksta "TOP 7 nepravilnih naziva ulica u Beogradu: Od Strah. Bana preko Pešske, pa sve do Braće Grima"

11.04.2023

16:50

0

Njihov odgovor prenosimo u celosti

Odgovor RGZ-a povodom teksta "TOP 7 nepravilnih naziva ulica u Beogradu: Od Strah. Bana preko Pešske, pa sve do Braće Grima"
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Povodom tvrdnji koje su navedene na portalu 24sedam.rs 9. aprila 2023. godine, u tekstu pod naslovom "TOP 7 nepravilnih naziva ulica u Beogradu: Od Strah. Bana preko Pešske, pa sve do Braće Grima", u kojem je napisano da je Republički geodetski zavod odgovoran za postavljanje tabli sa nazivima ulica, obaveštavamo javnost da RGZ nema nikakve veze sa postavljanjem tabli sa nazivima ulica.

Isključiva nadležnost za postavljanje tabli sa nazivima ulica pripada jedinicama lokalne samouprave koje su nadležne i za imenovanje naziva ulica i označavanje naziva ulica na terenu. Nadležnost Republičkog geodetskog zavoda je da po objavljivanju naziva ulice u službenom listu izvrši unos ulice u bazu adresnog registra i u okviru te ulice utvrdi kućne brojeve.

Republički geodetski zavod se drži visokih standarda profesionalnog ponašanja i pozivamo novinare i uredništvo portala 24sedam.rs da objektivno i tačno izveštavaju u skladu sa novinarskom etikom, odgovornošću i sa potpunim razumevanjem situacije.

Zahtevamo da ova informacija bude objavljena na portalu 24sedam.rs u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike