Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju u četvrtak

10.04.2023

12:12

0

Na dnevnom redu naći će se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda

Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju u četvrtak
Sednica Skupštine grada Beograda - Copyright 24sedam

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 13. april, u 10 časova, devetu sednicu Skupštine grada. Sednica će se održati u Velikoj sali Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda. Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak” i TO „Miljakovac”. Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu „Logistički centri Srbije”.

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a „Beogradvode” i JKP-a „Zelenilo – Beograd”, Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike