"Zelenilo Beograd" juče imalo pune ruke posla: Na adresu im stiglo skoro 400 prijava polomljenih grana i stabala u prestonici!

05.04.2023

10:27

0

Do sada je uspešno završeno saniranje na 297 lokacija

"Zelenilo Beograd" juče imalo pune ruke posla: Na adresu im stiglo skoro 400 prijava polomljenih grana i stabala u prestonici!
Čišćenje snega - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Na adresu JKP "Zelenilo-Beograd" stiglo 393 prijava građana koje se odnose na prelomljena stabla i grane u Beogradu zbog snega koji od juče pada.

Do sada je uspešno završeno saniranje na 297 lokacija, dok će na preostalim biti završeno do kraja dana, rekla je za Tanjug Mirjana Obućinski iz JKP "Zelenilo Beograd".

- Primili smo 393 prijave koje se tiču ili preloma grana ili obaranja stabala usled snega i vremenskih prilika koje nisu baš uobičajene za mesec april. Reagovali smo po svakoj prijavi, po nekom prioritetu. Pripritet je naravno ukoliko je na bilo kojoj lokaciji ugrožen ljudski život ili dolazi do telesnih povreda, zatim se prelazi na uklanjanje stabala sa saobraćajnica i to pre svega onih gde se na bilo koji način ometa javni gradski saobraćaj, a zatim i bilo koje pešačke komunikacije- staze, stepeništa prilazi bolnicama, vrtića, a zatim sa zelenih površina koje su u drugom prioritetu - rekla je Obućinski.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Kako je navela, ekipa je od 393 prijave, već na 297 lokacija već intervenisala, a ostale su još lokacije koje nikoga ne ugrožavaju, što će se ukloniti do kraja dana.

- Ukoliko je, prilikom pada stabla ili grane, došlo do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da građani pozovu Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, ili da se obrate na mejl [email protected] gde će dobiti precizna uputstva u koju Radnu jedinicu našeg preduzeća je potrebno da se jave (u zavisnosti od lokacije na kojoj je nastupio pad stabla ili grana), kako bi se sačinio zapisnik o nastaloj šteti - rekla je Obućinski.

Tanjug/AP/Darko Vojinović
 

Naglasila je da se zapisnik o šteti predaje se Komisiji za procenu štete, čije je sedište na adresi Ulica Rajkova br. 15 u Novom Beogradu.

- Oštećeni podnosi Zahtev za nadoknadu štete u pisanoj formi. Komisija za procenu štete popunjava obrazac Prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje, koje u najkraćem roku, nadoknađuje štetu.Nadoknada štete se vrši samo u slučajevima u kojima je uzrok štete stablo za koje je na osnovu redovnog Programa održavanja nadležno JKP "Zelenilo Beograd" u prestonici - rekla je Obućinski.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike