Šapić: Dok pada sneg, sve raspoložive ekipe biće na terenu

04.04.2023

17:55

0

Dodao je da su pre oko mesec dana počeli da se izvode radovi na više od sto ulica, na čemu je angažovan veliki broj kamiona, koji su u zimskom periodu namenjeni čišćenju snega

Šapić: Dok pada sneg, sve raspoložive ekipe biće na terenu
Aleksandar Šapić - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će dok traju padavine sve raspoložive ekipe biti na terenu i da će se koristiti maksimalni kapaciteti kojima grad raspolaže, a da je problema u saobraćaju bilo, jer svi kapaciteti nisu mogli da budu angažovani na čišćenju zbog sezone građevinskih radova.

On za Tanjug rekao da je grad uradio najbolje što je mogao i da je dao svoj maksimum u čišćenju snega, te da nijedan kamion nije ostao u garaži ili magacinu. 

"Ako građani nisu znali, ne postoje kamioni koji samo uklanjaju sneg već su to kamioni koji se koriste i za asfaltiranje i druge radove koji se sprovode u gradu. Jedino što se u toku pauze u građevinskoj sezoni tj. u toku zime na njih stavljaju čistači i oni se koriste zimi za uklanjanje snega", objasnio je Šapić.

Dodao je da su pre oko mesec dana počeli da se izvode radovi na više od sto ulica, na čemu je angažovan veliki broj kamiona, koji su u zimskom periodu namenjeni čišćenju snega.

"U nedelju kad smo dobili informaciju da može pasti sneg mi smo polovinu tih naših kapaciteta, mislim da je 85 kamiona maksimum plus 17 multikarova, u tri dana namontirali i spremili za ulice i izašli jutros. Nismo mogli sve da ih povučemo, jer će sneg stati za dan ili dva, a onda bi produžili gradilišta da rade za 15 dana", rekao je Šapić.

On je rekao i da je u Beogradu u poslednjih deset godina prosek snežnih padavina desetak dana godišnje i da je logično da gradske uprave nisu želele da kupuju 300-400 kamiona i da bi sutra "neko pitao zašto ti kamioni stoje u garaži".

"Stvar je odluke da li treba kupiti još 200 kamiona, to košta nekoliko miliona ili desetina miliona evra, ali je pitanje da li u klimi koju mi imamo, gde su poslednje ozbiljne padavine bile 2011. godine, to racionalno i mudro", rekao je Šapić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike