Počelo uklanjanje nelegalnog objekta koji je oštetio zid Muzeja Jovana Cvijića

24.09.2020

10:20

0

Počelo uklanjanje nelegalnog objekta koji je oštetio zid Muzeja Jovana Cvijića
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Uklanjanje bespravne gradnje jednospratnice u Ulici Jelene Ćetković 3, koja je sredinom maja oštetila zid Memorijalnog muzeja Jovana Cvijića, počelo je juče u 10 sati, saopštili su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

– U cilju očuvanja sigurnosti okolnih objekata, građana i saobraćaja, neophodno je sprovesti pripremne radove koji će omogućiti da se izvršenje rešenja o ukljanjanju bespravno izvedenih radova sprovode na bezbedan način – naveli su u ovom Sekretarijatu.

Podsetimo, investitor “Kopitareva bašta” d. o. o. dobio je građevinsku dozvolu od Opštine Stari grad da obnovi fasadu i sanira krov na objektu koji deli zid sa muzejom.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Međutim, bespravno je nadogradio jednospratnicu, a posledica toga su srušen zajednički zid i oštećenja na pomoćnim objektima rodne kuće srpskog naučnika, koja je pod zaštitom države.

Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove ustanovio je da je u toku izvođenja radova odstupljeno od izdatog odobrenja tako što je, umesto odobrene sanacije i investicionog održavanja, investitor započeo radove na dogradnji i rekonstrukciji objekta, što je građevinski inspektor u zapisniku konstatovao.

Gradilište je odmah zatvoreno, a protiv investitora je podneta odgovarajuća krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike