Kostimi i koreografije kao iz bajke: Mališani iz OŠ "14. oktobar" oduševili publiku i žiri na Rakovičkom karnevalu (FOTO/VIDEO)

03.04.2023

14:20

0

Autor: L. Đ. T.

Naša karnevalska grupa zove se "Neobična piratska družina", a predstavili smo priču o borbi između dve grupe pirata koje su dobre vile začarale ljubavlju - kaže za 24sedam učiteljica Slađana Sjeran

Kostimi i koreografije kao iz bajke: Mališani iz OŠ "14. oktobar" oduševili publiku i žiri na Rakovičkom karnevalu (FOTO/VIDEO)
Rakovački karneval - Copyright Rakovački karneval -Gradska opština Rakovica

Vitezovi, princeze, klovnovi, gusari i balerine prodefilovali su juče Ulicom patrijarha Joanikija na Vidikovcu povodom jedanaestog Rakovičkog karnevala.

Karnevalske grupe sa decom iz rakovičkih vrtića, osnovnih i srednjih škola nastupile su u povorci zajedno sa međunarodnim grupama iz Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije.

Kao i prethodnih godina, manifestacija je počela u 12 časova, a karnevalskom trasom prodefilovalo je više od 40 karnevalskih grupa.

Kreativnosti u kostimima, ali i koreografiji mališana ni ove godine nije manjkalo, te okupljeni sugrađani nisu štedeli dlanove i sve učesnike pozdravljali su aplauzima i uzvicima oduševljenja.

Mališani iz OŠ "14. oktobar" iz Rakovice pokupili su simpatije publike i žirija, i osvojili čak dve nagrade - prvo mesto za najbolju koreografiju, kao i gran-pri nagradu karnevala za najbolji kostim i performans.

Rakovački karneval -Gradska opština Rakovica
 

- Imali smo grupu od pet odeljenja, sa 120 đaka uzrasta od drugog do četvrtog razreda. Naša karnevalska grupa zove se "Neobična piratska družina", a predstavili smo priču o borbi između dve grupe pirata koje su dobre vile začarale ljubavlju. Na kraju naše koreografije razvili smo platno na kojem je pisalo - "Kad moć ljubavi nadvlada ljubav prema moći, svet će upoznati mir" - kaže za 24sedam učiteljica Slađana Sjeran, koja je učestvovala u pripremi mališana za ovu manifestaciju.

Pored nje đake su spremale i učiteljice Sandra Bajić, Danica Čolaković, Danka Despotović Andrić i Jelena Mihajlović Andrić. 

- Mnogo su nam pomogli i roditelji koji su bili podrška. Organizovali smo radionice, a roditelji su dolazili i pomagali nam oko kostima. Šili su sa nama, a napravili smo i veliki brod. Deca su bila fenomalna, jedinstvena, uporna i svakodnevno su vežbali i radili. Sve je bilo božanstveno, svi su bili srećni i uživali su. Ovo je jedno divno iskustvo, zato što se mogu videti lepe i različite maske i kostimi. Iskustvo koje deci mnogo znači, koje im ostaje u sećanju, nešto stvarno nezaboravno - kaže naša sagovornica.

Ističe da će im prva nagrada na ovom karnevalu omogućiti da predstavljaju Rakovicu na karnevalima širom naše zemlje.

- Imali smo punu podršku škole i direktorke Svetlane Ilijev Ćosić, kao i kolega koji su nam izlazili u susret i oslobađali prostor za vežbanje - navodi Slađana Sjeran za 24sedam.

Kao i ranijih godina, Rakovički karneval posetio je i veliki broj članova Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike