Investitor ne odustaje od tužbi, iako je slučaj "Parkić" na Banovom brdu završen

27.09.2020

14:45 >> 09:09

0

Sledeće ročište zakazano je za 26. novembar

Investitor ne odustaje od tužbi, iako je slučaj "Parkić" na Banovom brdu završen
Copyright ATA Image/Antonio Ahel

Investitor “Niva bilding” nastavio je suđenje protiv članova inicijative “Sačuvajmo naš parkić”, koje je održano 24. septembra a odloženo za 26. novembar, iako je potpisanim protokolom odlučeno da će Parkić na Banovom brdu ponovo dobiti status zelene površine i investitor povući sve tužbe i prijave protiv stanara i aktivista.

– Ročište je održano 24. septembra povodom krivičnih tužbi investitora zbog “samovlašća”. Tokom bitke za parkić, bilo nam je osporavano pravo, hteo je da prestanemo sa protestima i oglašavanjem u medijima – kazao je za 24sedam predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović.

Predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović Printscreen/NovaS

Ovim potezom, navodi Manojlović, prekršen je protokol, čijim članom 2. je predviđeno da investitor povuče sve tužbe i prijave koje je podneo protiv stanara i aktivista.

– Protokol su potpisali predstavnici investitora “Niva bilding”, inicijative “Sačuvajmo naš parkić” i zamenik gradonačelnika Goran Vesić ispred Grada Beograda, pred novinarima u Skupštini grada. Ročište održano u toku prošle nedelje, odloženo je za novembar, jer sam bio na putu tog dana – dodao je predsednik UZUZ.

ATA Image/Antonio Anhel

Manojlović zaključuje da je razlog suđenja besmislen i bez pravnog osnova.

Podsetimo, problem oko parkića na Banovom brdu nastao je prošle godine kada je investitor “Niva Bilding” na tom mestu hteo da podigne zgradu. Na konferenciji za novinare, koja je održana početkom godine, rekao je da poseduje sve papire i da ima dozvolu za gradnju. Međutim, građani su sumnjali kako je mogao da dobije papire, jer ta površina, kako su oni naveli, godinama nije imala pravno validnog vlasnika, zbog čega su tražili od institucija da reše taj problem.

Stanari Valjevske ulice su nekoliko puta organizovali protestne šetnje, a tokom odbrane parkića došlo je i do incidenta kada je dvoje komšija pretučeno u sukobu sa obezbeđenjem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike