"Pionir" renoviran posle četiri decenije: Sezona klizanja počinje u oktobru

29.09.2020

09:57 >> 10:00

0

Kraj sezone će biti 30. aprila

"Pionir" renoviran posle četiri decenije: Sezona klizanja počinje u oktobru
Copyright Printscreen/googlemaps

Ledena dvorana „Pionir“, koja je renovirana u toku ove godine, uskoro bi trebalo da otvori vrata za sve ljubitelje klizanja. Tokom prethodnih dana počele su pripreme, kako bi sve bilo spremno za početak nove sezone koji se očekuje prvih dana oktobra.

– Nabavljena je i ugrađena profesionalna ograda oko ledene površine koja ispunjava sve standarde za organizaciju takmičenja najvišeg nivoa.  Stavljena je nova mašina za obradu leda, kao i čileri, što omogućava formiranje stabilnijeg leda uz smanjenu potrošnju i uštedu električne energije. Skoro duplo je povećan broj svlačionica, ugrađeni su novi ekonomati i ostave, ali povećan je i broj tuševa i toaleta. Takođe, zamenjene su stolice na tribinskom delu i otvoren je novi prolaz – direktno iz svlačionica na ledenu površinu – kažu, za “Novosti”, u Sportskom centru “Tašmajdan”.

Prema rečima sagovornika, blagajna je sada unutra, a sportiste, kao i rekreativce dočekaće i novi segmenti rasvete.

Tokom prethodne nedelje počeli su sa hlađenjem vazduha, pušteni su sistemi za obaranje temperature u samoj hali, a u toku je i hlađenje piste, kao i formiranje ledene površine.

ATA Images/Antonio Ahel

Rekonstrukcijom ledene dvorane suštinski su razdvojeni sportski blok od rekreative i drugih sadržaja.

– Nova hala će svakako značiti svima, ali naročito hokejašima, brzoklizačima i klizačima, kao i sportskim savezima – govore u SC “Tašmajdan”.

Kao i inače, kraj sezone će biti 30. aprila.

Prvi put od izgradnje, nakon 42 godine postojanja, ova hala je renovirana. Radovi na rekonstrukciji započeti su tokom maja, odnosno odmah po završetku prošle sezone.

Besplatno

Kao i svake godine do sada, prvog dana u novoj sezoni SC “Tašmajdan” daje besplatan ulaz za rekreativno klizanje. Takođe, i ove godine za najmlađe posetioce će biti organizovane škole klizanja i hokeja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike