Radojičić: Grejna sezona počeće ranije ukoliko temperatura bude ispod propisane

14.10.2020

10:36 >> 12:18

0

Autor: Jovana Vrećo

Radojičić: Grejna sezona počeće ranije ukoliko temperatura bude ispod propisane
Copyright Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić ATA Images/Antonio Ahel

S padom temperature i dolaskom jeseni, grad Beograd ulazi u period intenzivnih priprema sistema grejanja u prestonici. Grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila – rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Govoreći o Odluci o snabdevanju toplotnom energijom, koja je prošle grejne sezone izmenjena, gradonačelnik je objasnio da je sada moguće grejnu sezonu početi već u periodu između 1. i 14. oktobra ukoliko prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za naredni dan bude prognozirana prosečna dnevna temperatura 12 ili ispod 12 stepeni celzijusa.

– Usvajanjem ovakve odluke formalizovali smo pokretanje ovog velikog sistema izvan grejne sezone, sa ciljem da radijatori budu topli ukoliko i izvan grejne sezone budu niske temperature. Probe, koje podrazumevaju proveru funkcionisanja 14 toplana i 22 kotlarnice, trajaće od 1. do 10. oktobra. Ukoliko se temperatura spusti ispod propisanih vrednosti, grejna sezona će početi ranije – objasnio je gradonačelnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike