Pazite se prevaranata: Vrebaju sa parkirališta, evo kako biraju žrtve!

05.02.2023

19:45

0

Autor: 24sedam

U vezi sa ovim problemom, sve su učestalije žalbe građana na lažne radnike Parking servisa koji varaju lakoverne vozače

Pazite se prevaranata: Vrebaju sa parkirališta, evo kako biraju žrtve!
Copyright Pixabay Profimedia

U pojedinim delovima grada Beograda pojavili su se prevaranti koji navodno glume radnike Parking servisa ili neke druge službe koja se bavi parkiralištima, pa tako naplaćuju parkiranje i tamo gde nisu obeležene zone.

U vezi sa ovim problemom, sve su učestalije žalbe građana na lažne radnike Parking servisa koji varaju lakoverne vozače, a najviše ih ima na nekoliko lokacija u Novom Beogradu, za koje znaju da su prometne.

Da bi izgledali uverljivije, nose žute ili zelene fluo prsluke i zapravo nemaju veze sa Parking servisom ili bilo kojim drugim komunalnim preduzećem, već su u pitanju prevaranti koji na taj način otimaju novac građana.

Najčešće operišu u večernjim satima

Najviše ih kod Kineskog tržnog centra i kineske robne kuće u Blokovima 44 i 70 na Novom Beogradu gde presreću lakoverne građane. Primećeno je da se u večernjim satima kreću oko Ušća, kod beogradskih splavova, gde ljudima "pronađu" parking mesto, iako im niko nije tražio takvu uslugu, a zatim  traže novac.

Najčešće su im na meti vozači iz unutrašnjosti kao i stranci, a svoje buduće žrtve biraju na osnovu registarskih tablica.

- Na njihovu žalost tablice su mi iz drugog grada, ali sam rođena Beograđanka - navela je na društvenim mrežama korisnica na koju su se ovi prevaranti ustremili, pišu mediji.

Obratite pažnju

Vozači koji parkiraju vozila na Novom Beogradu treba prvo da pogledaju da li su u zoni, koja stvarno postoji u pojedinim novobeogradskim blokovima.

Parking mesta koja se naplaćuju se uglavnom jasno obeležena, u blizini se nalazi saobraćajni znak na kom je navedeno o kojoj zoni je reč, kako platiti kartu za parkiranje i sve druge neophodne informacija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike