"Pionirski grad" uskoro u novom ruhu: Uređenje dečjeg kampa, paviljona, amfiteatra

01.10.2020

10:46 >> 12:34

0

Urbanistički projekat izradiće Društvo za projektovanje, urbanizam i ekologiju Andzor engineering

"Pionirski grad" uskoro u novom ruhu: Uređenje dečjeg kampa, paviljona, amfiteatra
Copyright Printscreen/ Google maps

Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad“ u Košutnjaku u narednom periodu trebalo bi da bude rekonstruisan, najavljeno je iz Grada Beograda.

Pobedivši na tenderu, koji je raspisan u julu, Društvo za projektovanje, urbanizam i ekologiju „Andzor engineering“ vodiće urbanistički projekat koji će koštati 42.860.000 dinara  bez PDV-a.

Cilj renoviranja “Pionirskog grada” je vraćanje njegove prvobitne namene – dečji kamp za povremeni boravak u funkciji obrazovanja i rekreacije.

Printscreen/Google maps

Planirano je da se postojeći paviljoni za smeštaj obnove i da se nakon preuređenja dobije 400 renoviranih mesta, koliko staje u osam paviljona. Takođe, u planu je i proširenje kantine, a ideja je da se u kuhinji priprema oko 500 obroka dnevno.

Gostima novog sportsko-rekreativnog centra biće na raspolaganju i amfiteatar sa 400 mesta, kao i naučni centar. U planu je i obnova letnje pozornice, a trebalo bi da se izgradi i novi staklenik sa prirodnjačkim kutkom, dok će stara upravna zgrada biti revitalizovana.

Umesto zapuštene kuće „Velikog brata“ izgradiće se novi objekat za sportke aktivnosti, a najmlađima će na raspolaganju biti i „adrenalin zona“ sa spravama za penjanje.

Za izradu dokumentacije predviđeni rok je 420 dana, a pored “Andzor engineering” na tender su se javile još dve firme „Energoprojekt“ i „Mašinoprojekt Kopring“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike