Stari savski most od sledeće godine na novoj lokaciji

02.10.2020

11:00 >> 14:59

0

Uporedo će se raditi i Novi savski most na njegovom mestu - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić

Stari savski most od sledeće godine na novoj lokaciji
Copyright Beoinfo

Demontiranje Starog savskog mosta, koje je bilo predviđeno za ovu godinu, odloženo je za 2021, a prema rečima glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića most će privremeno biti postavljen na jednoj parceli u opštini Palilula.

– Radovi na demontiranju će verovatno krenuti sledeće godine, dok će se uporedo raditi i Novi savski most na njegovom mestu. Stari most će biti isečen na tri dela, transportovan brodom do svoje privremene lokacije, kako bi kasnije mogao ponovo da se koristi – rekao je za dnevni list “Blic” Stojčić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić Printscreen/N1

Glavni gradski urbanista napominje da će Novi most imati po dve trake u svakom smeru, sa tramvajskom “bašticom” u sredinini i stazom za bicikliste.

– To će biti jedan novi most koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, ne znamo tačno kada jer je koronavirus sve dosta usporio – dodao je Stojčić i rekao da se kraj radova očekuje 2022. godine.

Beoinfo

Podsetimo, predlog da Stari savski most bude premešten u park Ušće, između Muzeja savremene umetnosti i Brankovog most, izazvao je buru u javnosti, zbog čega je Grad Beograd napravio anketu i dao građanima mogućnost da glasaju o tome da li će most povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju, ili će služiti kao ukras u parku.

Kako je prva opcija dobila manje glasova, odlučeno je da na toj lokaciji bude izgrađen novi pešačko-biciklistički most koji bi trebalo da poveže Blok 70 i Adu Ciganliju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike