Dato "zeleno svetlo" za rekonstrukciju zgrade Beobanke: Vraća se u život zdanje arhitekte Milice Šterić (FOTO)

11.01.2023

10:51

0

Autor: 24sedam

Vesić je napomenuo da je tada bilo u planu da se istovremeno sa rekonstrukcijom ove zgrade iseli i okretnica autobusa u centru grada

Dato "zeleno svetlo" za rekonstrukciju zgrade Beobanke: Vraća se u život zdanje arhitekte Milice Šterić (FOTO)
Budući izgled Beobanke - Copyright Facebook/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je izdata građevinska dozvola za rekonstrukciju zgrade bivše Beobanke na Zelenom vencu.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju zgrade bivše Beobanke na Zelenom vencu. Realizacija ovog projekta je počela još dok sam obavljao javne funkcije u Gradu Beogradu i posebno je značajna za razvoj Zelenog venca - napisao je on na svom Tviter profilu. 

Vesić je napomenuo da je tada bilo u planu da se istovremeno sa rekonstrukcijom ove zgrade iseli i okretnica autobusa u centru grada i da se raspiše tender za rekonstrukciju vidikovca. 

- Za početak, da zgrada Beobanke bude rekonstruisana i da postane jedna od najlepših poslovnih zgrada, kao što je bila kada je građena. Ponosan sam što konačno na mapu Beograda tako vraćamo zdanje arhitekte Milice Šterić, jedne od prvih žena arhitekata posleratnog modernizma u Srbiji. Njeno remek-delo bila je ova, nekadašnja poslovna zgrada "Energoprojekta", kasnije poznata kao Beobanka, iz 1960. godine, koja i danas ima posebno mesto u srpskoj građevini i arhitekturi zbog formata i konstrukcije - napisao je Vesić na Tviteru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike