Deca Beograda: Aleksandar Karakašević – Ljubav prema rodnom gradu najbolje osetim kad mu se vraćam

14.10.2020

10:00 >> 12:24

0

Karijeru je počeo u zemunskoj Mladosti 1990, kada je imao samo 15 godina

Deca Beograda: Aleksandar Karakašević – Ljubav prema rodnom gradu najbolje osetim kad mu se vraćam
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Rođeni Zemunac Aleksandar Karakašević, naš najbolji i najproslavljeniji stoniteniser koji je zagazio u petu deceniju, odlučio je da ne prekine svoju karijeru, već da nastavi sa domaćim i međunarodnim takmičenjima. Stoniteniser nastupa za TTC Zugbrucke Grenzau, koji se takmiči u elitnoj nemačkoj Bundesligi, a u prvoj utakmici u ovogodišnjoj sezoni zabeležio je pobedu nad 27. stonoteniserom sveta Amerikancem Ja Kanakom.

Karakašević je rođen je 9. decembra 1975. godine, a ljubav prema stonom tenisu nasledio je od oca Milivoja, koji se takođe aktivno bavio ovim sportom. Levoruk je, a omiljeni udarac mu je bekhend. Karijeru je počeo sa 15 godina, kada je zaigrao za zemunsku “Mladost”, a svojevremeno je istakao da nikada ne bi živeo na drugom mestu.

Printscreen/Youtube

– Mnogo sam ponosan što sam rođen u Zemunu. Koliko volim rodni grad, najbolje osetim kad mu se vraćam. Bez obzira koliko sam odsutan, uvek isto uzbuđenje – izjavio je Karakašević svojevremeno.

Najbolji srpski stoniteniser se u nemačku Bundesligu preselio 2000, gde je zaigrao za Oksenhauzen, a već naredne sezone je prešao u Pluderhauzen u kojem je proveo 13 godina. Kako je nedavno istakao, u tom klubu bi ostao i do danas, da nije povredio ahilovu tetivu, koja ga je sprečila da se takmiči godinu i po dana, a veliko pitanje je bilo i da li će nastaviti karijeru.

Na polusezoni 2015. godine, potpisao je za španski UCAM. Zatim je obnovio ugovor u Španiji, potpisao za Crvenu Zvezdu, kao i za bugarskog superligaša. Igrao je i Afričku ligu šampiona koju je osvojio, a 2016. i 2017. igrao je za češku Ostravu. Naredne dve sezone igrao je u nemačkoj nižoj četvrtoj i trećoj ligi, a od 2020. nastupa za nemačkog Bundesligaša TTC Zugbrucke Grenzau.

Printscreen/Youtube

Bio je državni prvak u svim kategorijama, a predstavljao je našu zemlju na četiri Olimpijade – 2004, 2008, 2012. i 2016 godine. U konkurenciji mešovitih parova četiri puta je bio šampion Evrope, na Evropskom prvenstvu 2011. godine, u Gdanjsku, osvojio je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, kao i bronzu u konkurenciji dublova. Trostruki je osvajač US Opena, kao i šestostruki šampion Balkana.

Trenutno obavlja funkciju predsednika Stonoteniskog saveza Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike