Stravična pojava u beogradskim klubovima: Sve više devojaka prijavljuje da im je neko sipao drogu u piće! Ničega se ne sećaju!

05.01.2023

18:30

0

Autor: 24sedam

Novi slučaj iz poznatog beogradskog kluba, kada su tri devojke prijavile da ih je neko drogirao na prevaru, opet digao buru u javnosti

Stravična pojava u beogradskim klubovima: Sve više devojaka prijavljuje da im je neko sipao drogu u piće! Ničega se ne sećaju!
Ilsutracija - Copyright Pixabay

U jeku novogodišnjih proslava i praznika, kao bomba odjeknula je vest da je droga navodno sipana u piće devojaka u jednom poznatom beogradskom klubu.

Prema informacijama koje su objavljene na Tviter nalogu "Ženska solidarnost", navodno su do sada tri devojke drogirane u tom klubu.

- Dve devojke su imale sreću da im se pojavi treća drugarica i odvede ih kući dok su one padale, povraćale... Kada je jedna od njih pala u klubu, prišao joj je lik i odmah počeo da je ljubi. Moja drugarica ima neobjašnjive, ogromne modrice svuda po nogama i ne seća se apsolutno ničega od te večeri. Devojke nisu popile mnogo, jer nisu ni stigle, sve se desilo jako brzo, nakon dva pića - navodi se u objavi.

Ovim povodom javnosti su se obratili i nadležni iz kluba, koji su naglasili da pokušavaju da dođu do autorke poruke, kako bi otklonili mogućnost manipulacije i pružili saradnju organima reda u "sankcionisanju odvratnih anomalija u ponašanju siledžija".

Kako je za 24sedam objasnila Irena Molnar iz nevladine organizacije "ReGeneracija", ne može se sa sigurnošću utvrditi da li je pojava sipanja droge u piće sve učestalija u Beogradu, ali je svakako sve više prijava.

- Mislim da se sve više devojaka koje su potencijalno imale ovo iskustvo odlučuje da o tome govori. Ne znamo da li je sipanje droge u piće učestalije nego ranije, ali je svakako sve češće prijavljivana posledica noćnog izlaska - kaže naša sagovornica.

Profimedia
 

Ističe da je upotreba psihoaktivnih supstanici deo noćnog života i da je to nešto što je jako teško sprečiti.

- Popularna kultura, ne samo kod nas nego i u svetu, utiče na popularizaciju upotreba droga, i to je nešto što je definitivno realnost. Kod nas se dešava da nadležni organi deluju represivnim sistemom na tu pojavu, a ono što mi kao organizacija savetujemo i radimo jesu programi smanjenja štete koji mogu da umanje posledice upotrebe droga, a da se ne diskriminišu i ne stigmatizuju osobe koje ih konzumiraju - kaže Irina Molnar.

Ističe da NVO "ReGeneracija" smatra da bi prvobitno trebalo da se radi na podizanju kapaciteta klubova i festivala, ali i da se podigne svest vlasnika, menadžera i promotera o postojanju programa koji će odgovoriti na problematičnu upotrebu droga. 

- Bilo bi dobro da programi smanjenja štete postoje u svakom klubu i na svakoj žurki. To znači da postoji tim ljudi koji će na licu mesta edukovati mlade ljude koji potencijalno dolaze u priliku da probaju neku psihoaktivnu supstancu i da sa njima otvoreno pričaju o rizicima potencijalne konzumacije - zaključila je naša sagovornica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike