Gradonačelnik obišao prvorođenog dečaka u prestonici: Na poklon od Grada - 300.000 dinara

01.01.2023

11:11

0

Autor: 24sedam

Prvi dečak rođen je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo КBC „Dr Dragiša Mišović”, svega četrnaest sekundi posle ponoći

Gradonačelnik obišao prvorođenog dečaka u prestonici: Na poklon od Grada - 300.000 dinara
Gradonačelnik Beograda obišao prvorođenog dečaka u prestonici - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je jutros prvorođenog dečaka u glavnom gradu 2023. godini i tom prilikom njegovoj majci uručio poklon Grada Beograda u iznosu od 300.000 dinara. 

Prvi dečak rođen je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo КBC „Dr Dragiša Mišović”, svega četrnaest sekundi posle ponoći, majka je Ana Bulić, dok je prva devojčica rođena u GAК „Narodni front”, minut posle ponoći, od majke Violete Novičević. 

 

"Nema lepšeg razloga za okupljanje od rođenja bebe. Majci, koja je dobro, poručili smo da je dobila najvažniju, ali istovremeno i najlepšu ulogu u svom životu. Njoj i svima onima koji tokom ove godine postaju roditelji želim da u tome uživaju, a grad i država će pokušati da im pomognu na sve moguće načine", rekao je Šapić.  

Gradonačelnik je naveo da je Skupština grada Beograda nedavno donela čitav set odluka koji podržavaju nacionalnu populacionu politiku, među kojima su besplatni vrtići, udžbenici i brojne socijalne usluge, te poručio da će ih u narednom periodu biti i više.   

Prvorođenog dečaka u Beogradu zajedno s gradonačelnikom obišla je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Кisić, koja je poželela da nam 2023. godina bude u znaku rođenja što više dece, te da imamo mnogo više vremena za porodicu jer je ona najveće bogatstvo. 

Beoinfo
Ministarka Kisić u poseti sa gradonačelnikom Šapićem

 

Ona je podsetila da je Vlada Srbije donela čitav niz mera za podsticanje nataliteta i najavila nove pogodnosti.

"Najavili smo promenu koja se odnosi na produženje porodiljskog odsustva za podsticaj rađanja prvog i drugog deteta. Za prvo dete produženje od tri meseca, a za drugo šest meseci, to su sve mere kojima želimo da damo vetar u leđa", rekla je Kisić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić je nakon ovog obilaska posetila i prvorođenu devojčicu, koja je takođe od Grada Beograda dobila poklon od 300.000 dinara. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike