Gde je Macolin kiosk, a gde kultna kuća porodice Popadić: Ovako danas izgledaju lokacije na kojima je snimana serija "Bolji život" (FOTO)

01.01.2023

19:40

0

Ova serija je emitovana u periodu od 1987. do 1991, a posle je doživela brojne reprize

Gde je Macolin kiosk, a gde kultna kuća porodice Popadić: Ovako danas izgledaju lokacije na kojima je snimana serija "Bolji život" (FOTO)
Serija "Bolji život" - Copyright Printscreen/YouTube/IMDB

"Bolji život" je poslednja jugoslovenska televizijska serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja je postigla ogromnu gledanost u bivšoj SFR Jugoslaviji.

Predstavljala je mešavinu sapunice, komedije i drame. 

Premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991, a posle toga je doživela brojne reprize. Prva epizoda pikazana je 10. januara 1987. godine.

U glavnoj ulozi je petočlana beogradska porodica Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). Oni se suočavaju sa svakodnevnim problemima u društvu. U ulozi glavnog junaka, Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, jeste Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju glumi Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu Boris Komnenić, mlađeg Bobu Dragan Bjelogrlić, a ćerku Violetu Lidija Vukićević.

Nekoliko dana nakon završetka emitovanja serije (poslednja epizoda prikazana je 16. juna 1991), Slovenija i Hrvatska jednostrano su proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije, tako da je to poslednja serija emitovana u sistemu Jugoslovenske radio-televizije.

I, gde je serija snimana? 

24sedam/Katarina Mihajlović
Kuća porodice Popadić

Veliki broj ljubitelja ove jugoslovenska sapunice interesuje na kojim lokacijama je ova serija snimana. 

Portal 24sedam čitaocima donosi adrese na kojima se nalazila, na primer, kuća porodice Popadić, ili Macolin kiosk.

Stan porodice Popadić nalazi se u ulici Kopitareva gradina, nedaleko od ugla Džordža Vašingtona i 29. novembra. Unutrašnjost njihovog stana je scenografija napravljena u studiju "Avala filma" na Košutnjaku.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Osim porodice Popadić, jedan od najistaknutijih likova svakako je i Aleksandar Kostić Macola, čiji se kiosk nalazi na Banjici, prekoputa okretnice trolejbusa 40 i 41.

Macola, Boba i Ljiljana imaju poslovni razgovor u kafani "Cvele", koja je smeštena u Ulici Pere Velimirovića, u Rakovici. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Objekat je promenio ime i renoviran je, pa se danas zove kafana "2M".

Kuća u kojoj žive roditelji Sašine sekretarice (i umalo supruge) Ivone (Milice Milše), u kojoj u poslednjoj epizodi Giga polupa sve što mu padne pod ruku, nalazi se u Temišvarskoj ulici, odmah ispod Ambasade Grčke.

Kuća u kojoj stanuje Đorđe Pašalić (Dragan Nikolić) nalazi se u Višnjičkoj banji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike