Pojačane kontrole: Kafići i klubovi danas rade samo do 18 sati

31.12.2020

08:01 >> 08:38

0

Živa muzika je zabranjena, dok će ista sa zvučnika biti dozvoljena da se emituje do 17 časova

Pojačane kontrole: Kafići i klubovi danas rade samo do 18 sati
Copyright Unsplash/karl-jk-hedin

Zbog epidemije koronavirusa u Beogradu, pa i u ostalim gradovima, nema organizovanog dočeka Nove godine.

Takođe, Grad Beograd je sve događaje koji se tiču “Beogradske zime” odložio za neko lepše i bolje vreme.

Sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš istakao je da će u novogodišnjoj noći biti pojačane kontrole poštovanja mera za suzbijanje virusa korona jer, kako kaže, i dalje postoji od jedan do dva odsto građana koji odbijaju da poštuju mere.

Pročitajte još

– Na snazi su posebne mere za 31. decembar i 1. januar, da ugostiteljski objekti rade do 18. sati. Živa muzika je zabranjena, a muziku sa zvučnika je dozvoljeno emitovati do 17 sati – rekao je Glavaš gostujući na televiziji Prva.

Kako je objasnio, na kontroli mera će ove večeri zajedno raditi Grad i Republika, a biće uključeni i Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

KONTROLA POČINJE U 12 SATI

Tanjug/Sava Radovanović

Kontrola će početi u 12 sati, i prvo će biti izdavana upozorenja, a potom će se prazniti rizična mesta. Pripadnici policije će imati puno posla, jer večeras neće biti vatrometa, a kupuje se mnogo pirotehnike. Apelujemo da se najmlađima ne daju pirotehnička sredstva u ruke, jer do sada smo imali puno povreda – dodaje on.

Glavaš je istakao i da će posebnu pažnju obratiti na rizične kućne žurke.

– Ukoliko znamo kakva je epidemija, da svaki dan umire više desetina ljudi, da je više hiljada pozitivno, da globalno umre sto hiljada ljudi, a milioni su zaraženi, ove godine moramo drugačije da organizujemo doček. Uzdržimo se od nepotrebnih aktivnosti, uključujući i žurke u stanovima. Intenzitet virusa slabi, ali ne treba da se opustimo – napomenuo je on.

Krizni štab je odlučio, a Vlada usvojila da 31. decembra 2020. godine i 1. januara 2021. ugostiteljski objekti rade do 18 sati. Tokom ta dva dana, maloprodajni objekti će raditi do 20 sati.

Dosadašnje mere se, osim za ta dva dana, produžavaju do 11. januara.

To znači da će sve da radi do 20 sati i od 2. do 11. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike