Nova zabrana stupila na snagu: Restorani brze hrane imaju promenjeno radno vreme

15.10.2020

10:48 >> 16:15

0

Odluka o zabrani radnog vremena od 24 časa restorana brze hrane u stambenim zgradama, stupila je na snagu danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesi?

Nova zabrana stupila na snagu: Restorani brze hrane imaju promenjeno radno vreme
Unsplash/ Boris Dunand

Odluka o zabrani radnog vremena od 24 časa restorana brze hrane u stambenim zgradama stupila je danas na snagu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema toj odluci koja je usvojena prošle sedmice na sednici Skupštine grada, restorani brze hrane u stambenim zgradama mogu da rade isto kao kafići i restorani – radnim danima do ponoći, a vikendom do jedan sat posle ponoći.

Kako je precizirao Vesić, do 31. oktobra ti objekti mogu da rade radnim danima do jedan sat, jer je to mera koju je doneo Grad da bi se pomoglo ugostiteljima.

“Više nije moguće da restorani brze hrane rade čitavu noć”, rekao je Vesić za Studio B i dodao da je odluka doneta zato što su se građani žalili i opravdano govorili da nemaju miran san, a gradska vlast želi da uvede red.

Prema njegovim rečima, juče su svi restorani brze hrane u stambenim zgradama upozoreni, mada su i pre sedam dana znali da odluka stupa na snagu.

– Ovo je još jedna pobeda građana nad onima koji su bahati. Borimo se da svi rade, da svako radno mesto opstane, ali nikada na uštrb građana. Ne možete da imate restoran ili kafić i da maltretirate ljude koji žive u zgradi, već da radite tako da oni žive normalno, a da vi zarađujete – rekao je zamenik gradonačelnika.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug