MUP se oglasio nakon velikog požara u centru Beograda: "U napuštenoj fabrici nije bilo štetnog otpada"

23.12.2022

13:51

0

Autor: 24sedam

Požar je izbio sinoć u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana

MUP se oglasio nakon velikog požara u centru Beograda: "U napuštenoj fabrici nije bilo štetnog otpada"
Copyright MUP

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije saopštio je da u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana u Beogradu u kojoj je sinoć izbio požar nije bilo štetnog otpada i da su netačne informacije koje su o tome plasirane u javnosti.

- Merenjem specijalnim uređajima nije detektovano prisustvo opasnih materija, a navedeni objekat nije bio namenjen za njihovo skladištenje. Takođe, ovaj objekat nije bio namenjen za obavljanje tehnoloških procesa u kome bi bile prisutne opasne materije - navodi se u saopštenju MUP.

MUP
Požar je izbio u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana

Ističe se da su ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade na lice mesta stigle za svega tri minuta posle dojave o požaru i da je, zahvaljujući visokoprofesionalnom i požrtvovanom višečasovnom angažovanju 35 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vatrogasnih vozila, sprečeno širenje požara i ugrožavanje okolnih objekata i stanovništva.

MUP
Požar je izbio u napuštenoj fabrici u Bulevaru despota Stefana

- Napominjemo da Sektor za vanredne situacije ne vrši nadzor nad ovom vrstom objekata, a do danas nije bilo podnetih prijava o požarnoj ili bilo kojoj drugoj opasnosti na toj lokaciji - navodi se u saopštenju.

Sektor za vanredne situacije je ukazao da plasiranje netačnih informacija može da izazove nepotrebnu paniku i uznemirenost građana i da zbog toga podleže krivičnoj odgovornosti u skladu sa Krivičnim zakonikom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike