Vesić najavio: U Mirijevu i na Zvezdari uskoro nova škola, ali i obnova Petog parkića

08.10.2020

14:40 >> 17:58

0

Vesić najavio: U Mirijevu i na Zvezdari uskoro nova škola, ali i obnova Petog parkića
Copyright Foto:24sedam/Goran Sivački

U današnjem obilasku opštine Zvezdara zamenik gradonačelnika Goran Vesić sa novoizabranim rukovodstvo razgovarao je o budućim projektima koji se tiču ove opštine, ali i opštine Mirijevo.

Najavio je da će sledeće godine biti projektovana nova škola u Mirijevu, kako bi njena gradnja počela 2022. godine, kao i rekonstrukciju tržnog centra u ovoj opštini.

Pixabay/Wokandapix

– Želimo da u Mirijevu napravimo opštinski uslužni centar u kojem će biti sve opštinske službe što znači da će sve službe koje postoje ovde, u samoj zgradi opštine Zvezdara, će biti i na Mirijevu. Osim toga, tu će biti i određenih republičkih i gradskih službi kao što su gradska uprava prihoda, poreska uprava, saobraćajna policija, katastar – rekao je Vesić.

Facebook/ Goran Vesić

Između ostalog, najavio je i rekonstrukcija ulice Dragoslava Srejovića, koja od Bogoslovije vodi prema Mirijevu.

– Sada će je proširiti na četiri trake do Volgine ulice, a zatim radimo projektovanje i eksproprijaciju kako bi čitava ulica do Mirijeva bila proširena – dodao je Vesić.

Takođe, zamenik gradonačelnika se nada da će izgradnja škole u naselju Vojvoda Vlahović početi 2022. godine. Dodao je da će biti rekonstruisan i Peti parkić.

ATA Image/Antonio Ahel

– U narednom periodu bići zonirano oko 10.000 novih parking mesta na teritoriji grada Beograda tako da će građani Zvezdare, koji su tražili da se uvedu zonirana parking mesta, to moći da ostvare preko svoje opštine – istakao je on.

Novoizabrani predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da je današnji sastanak potvrda dobre saradnje te opštine i Grada Beograda.

– Teme koje smo danas otvorili nisu spisak lepih želja već realan program u predstojećem četvorogodišnjem mandatu, koji uz pomoć Grada Beograda nameravamo da ostvarimo. Takođe, cilj nam je dobra komunikacija sa građanima uz stav da ne postoji nerešiv problem – istakao je Jeremić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike