Grejanje u Beogradu počinje pre planiranog

11.10.2020

18:03 >> 18:15

0

Zbog niskih temperatura i lošeg vremeena koje nas sutra očekuje , JKP Beogradske elektrane odlučilo da već sutra ujutru počne da greje stanove koji su pove

Grejanje u Beogradu počinje pre planiranog
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

 

Zbog niskih temperatura i lošeg vremena koje nas sutra očekuje , JKP Beogradske elektrane” je, kako je javio RTS, odlučilo da već sutra ujutru počne da greje stanove koji su povezani na sistem daljinskog grejanja.

U Novom Sadu i Nišu su radijatori već topli, a očekuje se da od četvrtka budu i svim gradovima.

Funkcionalne probe sistema u Beogradu završene su juče. Od početka oktobra provereno je funkcionisanje 14 toplana i 22 kotlarnice.

Osim njih, proverena je i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za grejnu sezonu.

JKP “Beogradske elektrane” su jedan od najvećih sistema za snabdevanje potrošača toplotnom energijom u Evropi, koju čine 36 toplotnih izvora, zatim oko 1.600 kilometara toplovodne mreže (sa povratnim vodovima), kao i više od 9.000 toplotnih predajnih stanica.

U sklopu priprema za novu grejnu sezonu, ugovoreno je snabdevanje toplotnih izvora prirodnim gasom, koji je primarni energent i koji čini 96 odsto ukupne potrošnje, a nabavljeni su i svi ostali neophodni energenti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike