Beograđanka u dilemi! Iznajmljuje stan na periferiji grada, a zbog jednog razloga razmišlja da li da podigne kiriju ili ne!

27.10.2022

18:06

0

Ona iznajmljuje stan za 100 evra

Beograđanka u dilemi! Iznajmljuje stan na periferiji grada, a zbog jednog razloga razmišlja da li da podigne kiriju ili ne!
stanovi nekretnine profimedia-0372078221 - Copyright Profimedia

Iako su cene kirija skočile čak i do 100 odsto u pojedinim delovima Beograda, i dalje ima onih stanodavaca koji zbog masovnih dolazaka stranaca, prvenstveno Rusa, nisu podigli cene najma.

Takav primer daje i jedna Beograđanka, koja izdaje stan na periferiji prestonice, i to za 100 evra!

Ona je u objavi na društvenoj mreži Tviter napisala da, iako bi joj 20 evra više preko kirije na mesečnom nivou dosta značilo, ne želi da podigne kiriju jer su joj stanari prijatelji.

- Izdajem stan (sasvim pristojan) prijateljima na periferiji za 100 evra. Sramota me je da im dignem kiriju za 20 evra, a realno, 20 evra mi je (na kraju meseca) ko kuća. Da li sam budala ili čovek? - napisala je ona u tvitu.

Ispod ovog tvita ređali su se pozitivni komentari.

"Čovek sa velikim Č, svaka čast", "Ipak nađi način da podigneš kiriju", bili su samo neki od komentara. 

Cene otišle u nebo

Da je potražnja za stanovima u Beogradu ogromna i da pojedini stanodavci pokušavaju da izdaju "sve i svašta", za 24sedam potvrdio je i agent za nekretnine Jovica Vlahović.

- Bolje, ekskluzivnije nekretnine uglavnom su već rentirane i sada su na tržištu većinom ostali lošiji stanovi. Sve što izađe na tržište a vredi, veoma se brzo izda. Imamo veliku potražnju za svim tipovima stanova za izdavanje, pogotovo na dobrim lokacijama. Stanodavci podižu cene, ne uzimajući u obzir da to što nude mora da odgovara ceni koju traže, nego se povode cenama drugih stanova, koji su u boljem stanju - kaže naš sagovornik.

Ističe da na opštini Stari grad u poslednje vreme ispod 500 evra maltene ne može više ništa da se nađe.

- Cene su otišle u nebo. Okvirna cena pristojnog stana od 40 do 50 kvadrata je najmanje 450 evra - zaključio je Vlahović za 24sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike