Počelo raščišćavanje trase Linijskog parka na Dorćolu: Rok je 120 dana

12.10.2022

13:46

0

Izgradnja Linijskog parka trajaće od dve do tri godine i koštaće oko 55 miliona evra

Počelo raščišćavanje trase Linijskog parka na Dorćolu: Rok je 120 dana
viber_slika_2022-05-31_12-38-40-181 - Copyright 24sedam/Lj. S.

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je danas da je započela uklanjanje stare železničke infrastrukture i raščišćavanje dela trase budućeg Linijskog parka, od pešačke pasarele na Dorćolu, preko Dunav stanice, do blizine Pančevačkog mosta.

Rok za izvođenje ovih radova je 120 dana, a kada ovaj deo trase bude raščišćen, biće oslobođeno oko 4,5 kilometara zemljišta u samom centru Beograda, na izuzetno atraktivnoj lokaciji, namenjenog za izgradnju budućeg Linijskog parka, navedeno je u saopštenju.

Beoinfo
 

Direktor Sektora za nabavke i stovarišne poslove u "Infrastrukturi železnice Srbije", Boris Nikolić, izjavio je da je nakon tendera ovaj posao poveren kompaniji "Srbijaput" iz Beograda, koja ga kao nosilac posla radi sa jos pet firmi, a radovi su vredni oko 70 miliona dinara.

Izgradnja Linijskog parka, prema dosadašnjim najavama, obuhvata park, pešačku zonu, sportsko-rekreativne sadržaje kao i pripadajući mobilijar od železničke, ali i ostale komunalne i urbane infrastrukture.

Prema ranijim izjavama gradskih čelnika, izgradnja Linijskog parka trajaće dve do tri godine i koštaće oko 55 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike