"Bus plus": Mesečno zapošljavamo oko pet novih kontrolora

16.10.2020

09:11 >> 09:13

0

"Bus plus": Mesečno zapošljavamo oko pet novih kontrolora
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Kontrolora “Bus plusa” ovih dana ima sve više na beogradskim ulicama, a stiče se utisak, najviše na Novom Beogradu.

Na linijama koje prolaze kroz novobeogradske blokove, svakodnevno od jutra do mraka, radnici “Bus plusa” kontrolišu vozne isprave, a  iako ugovor sa “Apeksom” ističe krajem godine, pošto je u septembru produžen, novi kontrolori se ipak upošljavaju.

– Broj kontrolora mora da se održava na određenom broju, poštujući odredbe ugovora između Grada i kompanije “Apeks”. Inače, posao kontrolora je veoma težak i ljudi koji ga obavljaju svakodnevno su pod velikim pritiskom, pa je zbog toga velika i njihova fluktuacija. Zbog navedenog, prinuđeni smo da mesečno zapošljavamo u proseku oko pet novih kontrolora i samim tim se održava i obuka novozaposlenih – kažu za Novosti u “Apeksu”.

Svakog dana kontrolori dobijaju naređenje i planove koji deo grada će kontrolisati. U skladu sa planom, od jutra do mraka kontrolišu linije za koje su dobili zaduženje tog dana ili nedelje. Zato se dogodi da u jedno vozilo sugrađanima u toku vožnje uđu i po tri kontrole.

Zanimljivo je i to da je sistem “Bus plus”, prema podacima datim u okviru predloga o projektu javno-privatnog partnerstva za održavanje sistema za naplatu karata, u određenim periodima bilo angažovano i 900 kontrolora iako je ugovorom traženo 200.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike