Vesić: Novim odlukama Krizni štab našao meru da zaštiti zdravlje i da privreda radi

16.10.2020

10:52 >> 12:49

0

Autor: V. S. P.

Vesić: Novim odlukama Krizni štab našao meru da zaštiti zdravlje i da privreda radi
Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Krizni štab današnjim odlukama našao meru između potrebe da se zaštiti zdravlje stanovništva i da privreda radi.

– Grad Beograd je zadovoljan današnjim odlukama Kriznog štaba jer su uvaženi naši predlozi zasnovani na informacijama koje dobijamo kako od građana tako i od privrednika. Zaštita javnog zdravlja je najvažnija i zato je neophodno da se pridržavamo preporuka epidemiologa da se svuda i na svakom mestu nose zaštitne maske – izjavio je Vesić posle sednice Kriznog štaba.

Kako prenosi Beoinfo, zamenik gradonačelnika je dodao da Grad Beograd neće više izdavati dozvole za javna okupljanja, poput koncerata, sportskih manifestacija i drugih javnih događaja.

– Za nas je najvažnije da se istovremeno zaštiti i zdravlje ljudi i radna mesta naših građana iz sektora ugostiteljstva u kojem radi oko 40 hiljada ljudi. Reč je o 40 hiljada porodica koje se hrane od plata koje njihove majke i očevi zarađuju. Najveći broj ugostitelja poštuje sve propisane mere i daje svoj doprinos zaštiti javnog zdravlja. Moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom dok ne stigne klinički ispitana vakcina ili lek. Zato će se Beograd uvek boriti i za zdravlje svojih građanki i građana, ali i da privreda radi – rekao je Vesić.

Prethodno, u izjavi za Studio B, on je podsetio da su u Londonu zatvoreni svi restorani, u Briselu na dve nedelje svi kafići i barovi, a takođe i u Rimu i Parizu.

Zamenik gradonačelnik je posebno istakao važnost nošenja maski u javnom prevozu. On je precizirao da se trenutno na ulicama Beograda nalazi 1.641 vozilo i naglasio:

– Nije moguće da inspekcija i kontrola uđu u svako vozilo, restoran ili kafić. To znači da je na nama da se čuvamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike