Opština Zvezdara u četvrtak obeležava Svetski dan srca: Cilj - podizanje svesti građana o važnosti brige za sopstveno zdravlje

27.09.2022

14:52

0

Organizator je za sve posetioce obezbedio i prigodne poklone

Opština Zvezdara u četvrtak obeležava Svetski dan srca: Cilj - podizanje svesti građana o važnosti brige za sopstveno zdravlje
4a4b4610d50e5f42049fe7e961549b93_1507651211 - Copyright Beoinfo

Gradska opština Zvezdara u četvrtak, 29. septembra, od 11 do 13 časova tradicionalno obeležava Svetski dan srca na platou ispred opštinske zgrade.

Program realizuje Volonterski servis Zvezdare u partnerstvu sa udruženjima "Svi na vagu" i "Hleb života".

Na info pultovima građanima će biti dostupni materijali sa osnovnim informacijama o stalnim i besplatnim aktivnostima Opštine Zvezdara i udruženja u oblastima brige za zdravlje i razvijanja zdravih stilova života. Takođe, zainteresovani sugrađani će moći da izmere krvni pritisak.

Cilj manifestacije jeste podizanje svesti građana o važnosti brige za sopstveno zdravlje u svakodnevnom životu, posebno o uzrocima i posledicama kardiovaskularnih problema, prepoznavanja prvih simptoma, važnosti kontrole krvnog pritiska, ranogm otkrivanja, pravovremenog lečenja i sprečavanja faktora rizika, ukazivanja na nepravilnu ishranu i fizičku neaktivnost, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Organizator je za sve posetioce obezbedio i prigodne poklone.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti