Temperatura opet niža, da li će nam stanovi biti čitav dan topli

17.10.2020

08:00 >> 08:08

0

Uz početne probleme, kao i svake sezone, očekuje se da od danas grejanje proradi punom parom

Temperatura opet niža, da li će nam stanovi biti čitav dan topli
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Sezona grejanja zvanično je počela pre dva dana, 15. oktobra, kada su JKP “Beoradske elektrane” zvanično pustile sistem u pun rad, a kao i skoro svake godine do sada početak su obeležili mnogobrojni problemi.

Posle dvodnevnog otopljavanja, kada je zbog temperatura većih od prosečnih 12 stepeni sistem isključivan pre podne, od danas bi trebalo da stanovi budu ponovo topli od jutra do 22 časa uveče.

– Svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ koji uključuju 14 toplana i 22 kotlarnice, od četvrtka u 6 časova isporučuju toplotnu energiju potrošačima – saopštili su iz “Beogradskih elektrana”.

Međutim, tri dana proba, kada je temperatura vazduha zahtevala da stanovi budu topli, ipak nisu bila dovoljna. Dešavalo se i da čitavi blokovi zgrada ostanu bez grejanja.

Profimedia

U “Elektranama” kažu je kod pojedinačnih reklamacija sugrađana naješće bilo reči o curenjima na instalacijama, ispuštanju vazduha iz instalacija koje su u letnjem periodu ispražnjene, a najmanje je bilo prijavljenog nedostatka grejanja u čitavim objektima i pojedinačnim stanovima.

Kao što je već poznato, unutrašnje instalacije nisu u nadležnosti “Elektrana”, već vlasnika stanova, a na početku ove grejne sezone više od 90 odsto reklamacija odnosio se upravo na to – cevi i radijatori po sobama. Ekipe “Beogradskih elektrana” , zapravo, obavljaju samo havarijske popravke na instalacijama u zgradama.

Prvi dani grejne sezone, doneli su probleme i u pojedinim beogradskim školama. U Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji pukla je cev u fiskulturnoj sali, ali se nastava odvijala nesmetano, dok su učenici Osme beogradske gimnazije, gde je zbog pucanja cevi došlo do obustave grejanja, upućeni na onlajn nastavu do srede, 21. oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike