JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na Savskom vencu

21.09.2022

10:27

0

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno, jer oni predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju: Novi kontejneri na Savskom vencu
Zamenjeni kontejneri - Copyright Beoinfo

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera novim, na teritoriji beogradskih opština.

Tako će sutra na Savskom vencu biti zamenjena ukupno 134 klasična nadzemna kontejnera sa isto toliko novih i funkcionalnih kontejnera, istog tipa i zapremine.

Nove sudove za odlaganje komunalnog otpada će dobiti sugrađani u ulicama: Oblakovskoj, Dobropoljskoj, Jovana Ristića, Bulevaru vojvode Putnika, Sitničkoj, Bulevaru vojvode Mišića, Topčiderskoj, Pionirskoj, Andre Nikolića, Augusta Cesareca, Rajka Mitića, Humskoj, Gornjačkoj, Iličićevoj, Prokopačkoj, Raškoj, Veljka Lukića Kurjaka i Milana Tepića.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno, jer oni predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da pravilno odlažu otpad kako bi kontejneri što duže zadržali izgled i funkciju. Dovoljno je da u ove kontejnere ne odlaže šut, građevinski i kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar, što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike