Jezivi detalji pada deteta sa prozora vrtića na Miljakovcu: Jedna stvar mogla je biti fatalna, mališu sam Bog spasao! (FOTO/VIDEO)

09.09.2022

19:00

0

Autor: R.M.

Ni na jednom prozoru na vrtiću nije bilo zaštitnih rešetaka

Jezivi detalji pada deteta sa prozora vrtića na Miljakovcu: Jedna stvar mogla je biti fatalna, mališu sam Bog spasao! (FOTO/VIDEO)
vrtic trculjak miljakovac beba pala prozor 0909 2022 foto kaca (7) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prosvetna inspekcija ustanovila je da vrtić "Trčuljak" na Miljakovcu, gde je danas palo dete sa prozora drugog sprata, nije imao potrebno rešenje o verifikaciji, čime postoji osnov za razrešenje direktora.

- Najvažnije je da je dete stabilno. Izuzetno mi je žao što je došlo do ovoga i oštro osuđujem postupak direktorke koja je odlučila da, u toku dobijanja verifikacije, otvori objekat i primi decu - rekao je ministar prosvete Branko Ružić i naglasio da će svi odgovorni snositi posledice za svoje postupanje.

Ono što je reporter 24sedam odmah zapazio jeste da ni jedan prozor na vrtiću nije imao zaštitne rešetke, koje bi sigurno sprečile dete da padne. 

Iako novinarima nije bilo dozvoljeno da uđu unutar vrtića, sa spoljne strane se može videti dvorište sa mobilijarom za dečku igru poput onog koji se može videti u javnim parkovima. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Policija vrši uviđaj na mestu pada deteta

Ono što je zanimljivo jeste i to da je, kako je objasno jedan od inspektora koji su radili uviđaj, dete popelo na stočić koji se nalazio pored prozora i onda palo.

Međutim, prozor se nalazi sa zadnje strane kuće. Na toj strani nalazi se samo jedna mala staza širine oko metar i po koja se prostire tik pored zida duž cele kuće.

24sedam/Katarina Mihajlović
Sa jedne strane staze je zid kuće, sa druge zid ograde

Ono što je zastrašujuće jeste da se sa jedne strane staze nalazi zid kuće, a sa druge debeli betonski zid visok oko dva metra! 

To je zid komšijskog dvorišta, iza koga rastu ogromni četinari. Ono što je, takođe, zastrašujuće jeste da se grane četinara prostiru ka zidu kuće ali da dete prilikom pada nije zakačilo ni jednu granu, koja bi mu ublažila pad!

Ovo su nam potvrdili i policajci na licu mesta. S druge strane, najstrašniji detalj je da je staza na koju je dete palo polovično izbetonirana i to delom do zida kuće, dok je deo do betonske ograde od zemlje. 

I upravo na taj zemljani deo širok svega sedamdesetak centimetara pao je mališan! 

Policajac koji je vršio uviđaj rekao nam je da ga je to i spasilo, odnosno da mu je to ublažilo pad. Jer da je pao na beton, verovatno da bi posledice bile mnogo teže.

U svakom slučaju, dečakov otac verovatno je najbolje opisao ono što se danas desilo dečaku u kratkoj izjavi novinarima:

- Kao da mu je neko dao krila da sleti - rekao je on.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike